ITIA, spaima jucătorilor de tenis, o nouă lovitură pentru România: tocmai au dictat o suspendare 4 ani şi jumătate!

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) loveşte din nou. Iar numele României este implicat şi de această dată. Forul a dictat o pedeapsă dură: suspendare de 4 ani şi jumătate.

Dragoş Nicolae Mădăraş, jucător de tenis cu origini româneşti, dar care reprezintă Suedia, a fost suspendat drastic şi amendat cu 2.500 de dolari pentru încălcări ale Programului Anticorupţie în Tenis (TACP).

A refuzat să prezinte telefonul

Forul l-a acuzat pe Mădăraş de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP) în urma unei serii de evenimente în care sportivul a refuzat să prezinte telefonul mobil pentru examinare atunci când i s-a cerut acest lucru de către anchetatorii ITIA.

Tenismenul ar fi făcut, alături de fratele său, o serie de nereguli: în loc să-şi predea telefonul mobil pentru examinare, Mădăraş i-a dat dispozitivul fratelui său, Patrick, care primise acreditare la un eveniment sub pretextul că este partenerul de antrenament al lui Dragoş. Patrick a refuzat, de asemenea, să predea aparatul, înainte de a pleca de la faţa locului.

Suspendat până în 2028

Mădăraş a fost suspendat provizoriu începând cu 17 august 2023, iar perioada trecută de atunci este luată în calcul. Ca atare, suspendarea se va încheia la 16 februarie 2028.

Este posibil ca această suspendare să fie sinonimă cu încheierea activităţii sportive pentru Dragoş Nicolae Mădăraş, având în vedere că el va avea 30 de ani atunci, iar o revenire pe terenul de tenis ar fi foarte dificilă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare