Iordănescu vrea o națională ținută în priză la debutul de la Euro cu Ucraina. Antrenamentul i-a deconspirat o parte din plan: ”Intensitate, un-doi rapid, determinare”

Selecționerul a vorbit la conferința de presă despre meciul de mâine seara cu Ucraina, iar în cele 15 minute deschise din antrenamentul oficial a lăsat să se întrevadă secvențe din strategia fixată contra lui Mudryk

26 jucători ”biciuiți” sub asfințitul de soare

Au rămas mai puțin de 24 de ore până la ora debutului la Euro, iar ”tricolorii” au făcut cunoștință cu atmosfera de pe ”Fussball Arena” din Munchen. La antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Ucraina, Edi Iordănescu i-a ținut în priză pe elevii săi, nu a ținut cont de prezența presei, când, în general, totul se desfășoară mai piano. Au fost 26 de jucători ”biciuiți” încă din primele secunde sub asfințitul de soare care s-a reflectat blând pe tribunele stadionului speranțelor noastre.

Secretele scapă firav pe gazonul din Munchen

”Suntem gata să arătăm cea mai bună versiune a noastră”, a anunțat selecționerul la conferința de presă. Fusese întâmpinat cu aplauze de jurnaliști cu ocazia zilei sale de naștere și n-avea cum să rateze replica firească: ”Mai vedem dacă va fi la fel și după partida cu Ucraina!”.

”E o presiune foarte mare, venită din dorința de a reprezenta cât mai bine România”, a mai punctat selecționerul. Iar pe gazon, în minutele deshise pentru media, a scăpat câteva dintre regulile impuse pentru începutul la Euro.

Edi Iordănescu a semnalat principalul avantaj al Ucrainei în fața României înainte de meciul direct de la EURO 2024
Edi Iordănescu la conferința de presă premergătoare meciului dintre România și Ucraina de la EURO 2024. Sursă foto: Justin Gafiuc

”Intensitate! Hai la un-doi, dai, te uiți și pleci! Vreau determinare băieți, haide!”. În liniștea arenei din Munchen, cuvintele selecționerului au plonjat în toate direcțiile. Și au developat deja un colț al secretelor pregătite pentru înfruntarea cu Mudryk și Dovbyk.

Răzvan Marin și Pușcaș cu bandaje

”Ne-am pregătit pentru diverse scenarii. Vrem să ne păstrăm identitatea, dar am căutat să avem diferite variante propuse. Suntem obligați să ne impunem jocul în anumite momente. E singura variantă pentru a pune în pericol adversarul”, a mai avertizat Iordănescu la conferința de presă.

A monitorizat de la depărtare încălzirea fizică, la care urmele a doi jucători au ridicat semne de întrebare. Răzvan Marin a venit cu un bandaj masiv pe genunchiul drept, doar cu rotula liberă, iar George Pușcaș a avut mâna stângă într-o fașă. Nu e însă niciun pericol medical grav pentru vreunul dintre cei evocați. Marin va fi în primul ”11” cu Ucraina, iar Pușcaș va fi rezerva lui Drăguș.

A condus apoi exerciții de ”4 contra 2” foarte dinamice. E ceea ce pregătește pentru răpunerea Ucrainei, o idee pe contraatac și cu multă mișcare în teren pentru a găsi spațiile utile în defensiva ucraineană.

Cum va arăta România cu Ucraina

Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin – Man, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare