Ioan Andone, sfat pentru Dinamo: „Acolo trebuiau să se gândească!”

Ioan Andone a oferit un sfat pentru Dinamo, în urma succesului echipei pregătite de Zeljko Kopic contra celor de la Hermannstadt. „Fălcosul”, fost mare jucător și antrenor al „câinilor”, a vorbit despre evoluțiile recente ale dinamoviștilor, fiind încrezător că alb-roșii pot rămâne în Superliga.

Dinamo a reușit să câștige trei din ultimele patru dueluri din campionat, apropiindu-se la doar două puncte de FC Voluntari, ocupanta locului 14, poziție care asigură prezența la baraj. Lusitanul Gregorio i-a adus victoria lui Dinamo contra sibienilor, marcând un gol frumos, după o pasă a mijlocașului Pavicic, în minutul 25 a întâlnirii de pe „Arcul de Triumf”.

Ioan Andone, sfat pentru Dinamo

Jocul lui Dinamo oferă speranțe susținătorilor echipei, iar elevii lui Kopic încep să adune puncte. După meciul contra formației din Sibiu, Ioan Andone a analizat prestația „câinilor”. Fostul antrenor al clubului bucureștean a avut cuvinte de laudă la adresa trupei pregătite de Zeljko Kopic, menționând că și Hermannstadt este o echipă foarte bună, omogenă, pe care o vede prezentă în play-off.

Ioan Andone a discutat și despre meciul pe care Dinamo l-a disputat la Cluj, în compania celor de la CFR, afirmând că rezultatul a fost un accident. În același timp, a menționat faptul că dinamoviștii au nevoie să își păstreze atitudinea pe teren dacă doresc să nu ajungă în liga secundă. Fostul mare jucător din tabăra alb-roșie a observat și că Dinamo a avut probleme în a obține puncte, în ciuda unor prestații reușite.

„Joc bun, dacă vorbim de ultimul meci, cel cu Hermannstadt, Dinamo a întâlnit o echipă omogenă, o echipă bună, o echipă de play-off. Eu o văd în play-off pe Hermannstadt. Cred că rezultatul cu CFR Cluj a fost un accident. Dacă vor juca pe aceeași linie, dacă vor păstra aceeași atitudine, cred că au șanse să se salveze de la retrogradare. Până la urmă, știți, jucau foarte bine și în perioada lui Ovidiu Burcă, au avut meciuri extraordinare, dar nu acumulau puncte. La începuturile mandatului lui Kopic, la fel, au avut probleme să facă puncte”, a declarat Ioan Andone, conform iamsport.ro

În continuare, fostul fundaș al naționalei României a oferit un sfat trupei lui Zeljko Kopic, de care Dinamo se poate folosi, având în vedere poziția echipei din clasament.

„Trebuie să evite accidentele de tipul CFR”

Ioan Andone este de părere că Dinamo va arăta din ce în ce mai bine pe teren, pe măsură ce timpul va trece și jucătorii vor perfecționa relațiile de joc. Acesta le-a oferit un sfat „câinilor”, acela de a încerca să evite accidentele, considerând că meciul cu CFR Cluj ar fi trebuit abordat din altă perspectivă.

A continuat, vorbind despre modul în care Dinamo ar fi putut să trateze partida din Gruia. La final, Ioan Andone a lăudat alegerea făcută de alb-roșii, în ceea ce-l privește pe Zeljko Kopic.

Eu cred că, cu cât trece timpul, cu atât Dinamo poate să joace mai bine. Trebuie să evite accidentele de tipul CFR. Acolo trebuiau să se gândească că întâlnesc o echipă extraordinar de bună, cu jucători de valoare, peste valoarea jucătorilor de la Dinamo, și trebuia să încerce să scoată un punct. Nu trebuia să se arunce și să se deschidă prea mult, pentru că după ce pierzi cu 4-0, apar semne de întrebare cu privire asupra evoluției. Una e să fi făcut un egal acolo, mențineau o serie de rezultate pozitive, uitați, din 4 meciuri au făcut 9 puncte, ceea ce este extraordinar în lupta asta (n.r. pentru evitarea retrogradării). Încet, încet, se vede că Dinamo au ales foarte bine cu Kopic. Sigur, nu puteai fi niciodată sigur, dar se vor putea salva de la retrogradare”, a mai adăugat Ioan Andone, potrivit sursei menționate anterior

Dinamo mai are de disputat două meciuri în sezonul regulat. Următoarea partidă a dinamoviștilor este cea din Copou, contra lui Poli Iași, pe 1 martie. La opt zile distanță, pe elevii lui Kopic îi așteaptă duelul cu UTA Arad, de la București.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare