Îl regretă deja Gigi Becali? Ianis Stoica a marcat primele goluri pentru Hermannstadt și a ajuns la 7 reușite în acest sezon de Superliga

Gigi Becali și FCSB au renunțat destul de ușor la serviciile lui Ianis Stoica în această iarnă, atacantul în vârstă de doar 21 de ani semnând din postura de jucător liber de contract cu Hermannstadt, după ce anterior fusese împrumutat de echipa roș-albastră la Universitatea Cluj.

Chiar dacă această despărțire s-a produs la dorința jucătorului, întrucât acesta avea în continuare o înțelegere cu vicecampioana României, este clar că oficialii acesteia ar fi avut pârghiile necesare pentru a se opune plecării lui.

Ianis Stoica a marcat primele goluri pentru Hermannstadt, la scurt timp după ce FCSB a renunțat la serviciile lui

Nu s-a întâmplat asta, iar fiul lui Pompiliu Stoica a ajuns la echipa antrenată de Marius Măldărășanu, acolo unde s-a impus aproape instant în primul 11, reușind acum să marcheze și primele sale goluri pentru formația sibiană. S-a întâmplat prima dată în minutul 26 al meciului disputat de Hermannstadt pe teren propriu în compania celor de la Oțelul Galați, în cadrul etapei cu numărul 29 din acest sezon regulat de Superliga.

Ianis Stoica a fost găsit excelent în careu de o pasă furnizată de Murgia din flancul drept și l-a învins pe portarul Eduard Pap cu un șut cu piciorul drept, fără preluare, ducând astfel scorul la 1-1. A fost al șaselea gol marcat de el în acest sezon de Superliga, după cele cinci semnate în tricoul celor de la Universitatea Cluj. Ulterior, în minutul 49, el a „recidivat” și a făcut „dubla” în acest joc, înscriind astfel al șaptelea său gol în actuala stagiune, după ce a fost lăsat singur cu portarul advers de o pasă luminoasă furnizată de Gabi Iancu.

În acest context, fără îndoială că ar trebui să se nască întrebarea dacă nu cumva oficialii celor de la FCSB ar trebui să înceapă să regrete că au acceptat să se despartă atât de ușor de tânărul atacant în această iarnă, mai ales că, după cum se știe deja destul de bine, echipa antrenată de tandemul Elias Charalambous – Mihai Pintilii suferă destul de mult când vine vorba despre poziția de atacant central, cu atât mai mult după despărțirea de Andrea Compagno, cel care a semnat recent cu TJ Jinmen Tiger, echipă din China.

Tânărul atacant ar fi putut reprezenta o variantă pentru atacul echipei roș-albastre și, în plus, ar fi avut potențialul de a fi vândut în schimbul unei sume importante

Până acum în acest sezon, chiar și când italianul era încă la echipă, roș-albaștrii au ales în foarte multe jocuri să mizeze în centrul atacului pe Alex Băluță, Octavian Popescu, David Miculescu și chiar și pe Darius Olaru la un moment dat, aceste variante fiind în realitate doar niște improvizații.

Pe de altă parte, există și latura financiară a discuției, una care întotdeauna îl interesează pe patronul Gigi Becali, prin prisma faptului că Ianis Stoica este în continuare foarte tânăr și deci ar fi avut potențialul de a fi vândut la un moment dat pe o sumă importantă în străinătate, în cazul în care el s-ar fi impus la FCSB, iar liderul din Superliga ar fi reușit să câștige titlul și să obțină anumite rezultate notabile în cupele europene. De altfel, în urmă cu aproximativ doi ani, chiar s-a zvonit că atacantul ar fi fost monitorizat într-o anumită măsură de scouterii unor cluburi importante din Vest.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare