Gică Popescu şi Viorel Moldovan, aproape de-o bătaie ca-n „Şapte păcate”: „Am dat în el rău de tot”

Gică Popescu, fostul fundaş de fier al echipei naţionale şi al Barcelonei sau Galatasaray, a povestit cum a fost la un pas de-o bătaie crâncenă cu Viorel Moldovan.

S-a întâmplat în vremea în care cei doi evoluau în Turcia, „Baciul” pentru Galata, iar „Moldo” pentru Fenerbahce.

S-au şicanat într-un derby

Derby-urile dintre Galatasary şi Fenerbahce, din anii ’90, semănau cu lupteşe din ring. Fundaşii n-aveau milă de atacanţi, iar reciproca era valabilă. Asta indiferent de cine era rivalul tău. Ar fi putut fi chiar un prieten de la echipa naţională. Este şi povestea celor doi, Popescu şi Moldovan.

„Baciul” a rememorat un meci cu Fenerbahce, în care l-a avut adversar pe Viorel Moldovan. Acesta l-a şicanat pe Gică Popescu de mai multe ori pe durata jocului, iar fostul veteran din defensiva grupării ”Cimbom” l-a avertizat pe un ton dur pe compatriotul său.

”Era o nebunie. Nu am luat coate în cap de la niciun atacant cum am luat de la Viorel. Atunci, nu erau rigorile alea cum sunt acum: ”Te-a văzut, te dau afară!” Luai pumni în cap… De la Vio (n.r.- Viorel Moldovan) am luat 3-4 coate dure.

Îmi ţiuiau urechile. La un moment dat m-am enervat, l-am înjurat şi i-am spus: ”Dacă nu ieşi afară te rup!” Am dat în el rău de tot şi l-a schimbat.

Eu înţelegeam lucrurile astea. El îşi apăra clubul, era nebunia asta între Galatasaray şi Fenerbahce… În sinea mea apreciam lucurile astea. Normal că nu îmi doream să mi se întâmple mie, dar îmi plăceau jucătorii ăştia”, a spus Gică Popescu la orangesport.ro.

Suferinţa lui Gică Popescu

Nicolas Popescu a jucat numai 256 de minute în acest sezon, împărţite astfel: 77 de minute în patru partide, în campionat, plus 179 minute, în 3 partide, în Cupa României.

Gică Popescu a vorbit despre suferinţa copilului său din cauză că nu reuşeşte să se impună la Farul.

Mi-aş dori să joace mai mult, să prindă mai multe minute, dar a avut şi o perioadă în care a crescut foarte mult. Îl dureau muşchii, îl dureau articulaţiile, toate îl dureau. A avut o perioadă grea, s-a chinuit mult. Ceea ce mă bucură este că iubeşte atât de mult fotbalul, atât de mult.

Suferă atât de mult când nu joacă. Avem o problemă, eu şi mama lui: când se accidentează, se închide în el, nu mai vorbeşte, este nervos. A avut o perioadă când a suferit foarte mult din cauza acestei creşteri bruşte”, a spus Gică Popescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare