Gică Hagi a intrat în direct la TV și ”i-a bătut obrazul” lui Edi Iordănescu în cazul lui Ianis: ”E de reflectat”

Naționala de fotbal a României a încheiat luna martie fără victorie, după cele două partide de verificare pe care le-a avut de disputat.

Mai întâi, pe Arena Națională din Capitală, ”tricolorii” au remizat – poate surprinzător – cu Irlanda de Nord, scor 1-1. Apoi, pe ”Metropolitano” din Madrid, jucătorii lui Edi Iordănescu au fost dominați copios de Columbia timp de 70 de minute, însă au avut un final de partidă foarte bun și au evitat o înfrângere rușinoasă. Sud-americanii s-au impus cu 3-2.

Gică Hagi îl atenționează pe Edi Iordănescu: ”Dintre cei care au jucat mai puțin, Ianis e singurul care nu a jucat titular”

Nu sunt foarte plusuri de evidențiat după cele două partide disputate. Ne-am putea gândi la debuturile lui Adrian Șut și Bogdan Racovițan în tricoul echipei naționale, la forma extraordinară a lui Dennis Man sau la faptul că avem poarta asigurată prin Florin Niță și Horațiu Moldovan.

De asemenea, un alt aspect pozitiv pe care îl putem extrage este pofta uriașă de joc a lui Ianis Hagi. Chiar dacă nu este utilizat prea mult la Deportivo Alaves, Ianis nu a predat armele.

Edi Iordănescu a titularizat mai mulți jucători fără jocuri în picioare, la acest duel, însă nu și pe Ianis. Cu toate acestea, jucătorul care aparține de Rangers a intrat de fiecare dată cu un suflu nou și a schimbat fața ofensivei. În plus, a fost desemnat cel mai bun jucător român al partidei cu Columbia.

Tatăl său,Gică Hagi, nu înțelege exact de ce Edi Iordănescua decis să nu-l titularizeze în niciun meci pe Ianis, cu toate că fotbaliști aflați în postura sa, precum Horațiu Moldovan, Andrei Rațiu sau Radu Drăgușin au primit această șansă.

Ianis Hagi nu a fost deranjat de alegerea lui Edi Iordănescu

”Deranjat… Nu deranjat. Surprins da. E alt cuvânt (n.r. – de faptul că Ianis Hagi nu a fost titular în niciun meci). Din jucătorii care au jucat mai puțin, el a fost singurul care nu a jucat titular.

E un da, foarte da! E singurul care n-a jucat titular. Jucătorul decisiv din 2021. E o temă și asta, e de reflectat.

Ianis a intrat foarte bine. Am înțeles că a fost desemnat omul meciului, a luat cea mai mare notă. A intrat foarte bine într-un moment dificil. Chiar dacă unora nu le place, statistica o spune că, din 2021, Ianis și Man sunt jucătorii decisivi de la echipa națională. Chiar dacă ambii au lipsit câte un an.

Ianis e decisiv la echipa națională, nu putem omite lucrul acesta, chiar dacă în ultimele două luni joacă mai puțin.

Dacă vedem cum a intrat Ianis cu Irlanda și a sărit tot stadionul…Dacă vedem cu a intrat la Madrid și tot stadionul a început să aplaude…Eu zic că e apreciat. E o mică parte care nu-l apreciază, dar eu zic că e un jucător de apreciat”, a declarat Gică Hagi, conform digisport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare