Gafe monumentale! Mbappe și Haaland, ratați ”la mustață” de Barcelona: ”Aveam banii necesari!”

Kylian Mbappe (25 de ani) și Erling Haaland (23 de ani) sunt doi dintre cei mai valoroși jucători ai lumii în acest moment, însă, la un moment, cu mai multă inspirație din partea oamenilor cu putere de decizie la Barcelona, ar fi putut deveni colegi!

Cum ar fi fost un atac format din Kylian Mbappe, Erling Haaland și noua senzație a catalanilor, Lamine Yamal? Visul oricărui fan sau conducător de club.

Din păcate pentru Barcelona, această posibilitate s-a spulberat odată pentru totdeauna. Clubul are mari probleme financiare și, dacă nu s-au realizat transferurile atunci când era mai multă liniște din acest punct, sunt slabe șanse să e mai înfăptuiască vreodată scenariul.

Javier Bordas, fostul director sportiv al celor de la Barcelona, dar și membru în comisia ce analizează posibilele transferuri la club, a recunoscut că cele două staruri ar fi putut ajunge pe Nou Camp, la un moment dat.

Barcelona, gafe monumentale în cazul lui Mbappe și Haaland

Primul dintre ei a fost Kylian Mbappe, în vara lui 2017, când Neymar ajungea la Paris, iar Barcelona încasa 222.000.000 de euro. Bordas chiar a mers să vorbească cu Mbappe și familia sa, însă șefii clubului au decis să-l aducă în locul său pe Ousmane Dembele, de la Dortmund, pentru 135.000.000 de euro.

  • Un fiasco total, ținându-se cont de faptul că pe Dembele s-au scos doar 50.000.000 de euro, șase ani mai târziu, prin cedarea la PSG.

În cazul lui Erling Haaland, Barcelona a considerat scandaloasă investiția de 40.000.000 de euro în starul norvegian. Acum vor trebuie să plătească peste 200.000.000 de euro dacă doresc să-și mai încerce norocul.

Dacă aș fi avut putere de decizie, Mbappe ar fi jucat astăzi pentru Barcelona. Când au plătit (n.r. – cei de la PSG) 222.000.000 de euro pentru Neymar, aveam bani să-l achiziționăm.

Dar conducerea a preferat să-l aducă pe Dembele. Eu chiar am mers să vorbesc cu Mbappe. Am discutat și cu tatăl său. El ar fi vrut să vină la Barcelona. Pentru o clipă, pe 30 august, chiar am crezut că-l vom avea.

Haaland? Ar fi vrut să vină în Spania. Voia să joace pentru Barcelona. Ne-ar fi costat 20.000.000 de euro pentru Salzburg și alte 20.000.000 de euro pentru impresarul Mino Raiola. Deja explodase. Au fost discuții – era și Suarez la noi – iar antrenorii au decis să nu-l transferăm”, a declarat Javier Bordas, conform as.com.

  • Kylian Mbappe și Erling Haaland sunt cotați de transfermarkt.de la 180.000.000 de euro. Un singur jucător mai este la nivelul lor, Jude Bellingham de la Real Madrid.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare