Gabi Tamaș, la un pas să se întoarcă la Dinamo, după 15 ani. Ce propunere i-a făcut Andrei Nicolescu și care a fost reacția fostului internațional

Gabi Tamaș are șanse mari să fie noul director sportiv al clubului de fotbal Dinamo. Oferta a venit de la administratorul special al „câinilor”, Andrei Nicolescu, iar discuția decisivă se va purta peste câteva zile. Fostul internațional nu a negat aceste informații și potrivit unor surse a discutat deja cu Cosmin Moți, ca să înțeleagă mai bine ce responsabilități va avea în această funcție.

Gabi Tamaș ar putea fi numit director sportiv la Dinamo

Gabi Tamaș a spus „adio” carierei de jucător în octombrie 2023 și are posibilitatea să se întoarcă rapid în fotbal. Și chiar la clubul de unde a început ascensiunea în carieră și unde a jucat de trei ori, ultima oară în sezonul 2008-2009. Dinamo are mare nevoie de un director sportiv, după plecarea lui Gabriel Glăvan, iar cum varianta din Croația, propusă de antrenorul Zeliko Kopic, pare cam scumpă, șefii s-au orientat către fostul fundaș al echipei naționale a României. Gsp.ro susține că Andrei Nicolescu și Gabi Tamaș au avut deja o rundă de negocieri și ar urma să se întâlnească și săptămâna viitoare pentru discuția finală.

„Sunt prieten cu Andrei Nicolescu, am păstrat legătura cu el. Altceva nu pot să spun”, a zis Tamaș pentru GSP.ro.

De ce îl presează Dinamo pe Gabi Tamaș

Dinamoviștii sunt foarte presați să găsească un director sportiv, o funcție pe care este obligatoriu să o aibă în organigramă din sezonul 2025-2026, așa cum a decis Federația Română de Fotbal. Forul condus de Răzvan Burleanu pune la dispoziție și cursuri de pregătire, iar modulul cuprinde 160-172 ore și costă 7.250 euro (plus TVA). În Italia, spre exemplu, pentru un astfel de curs, solicitantul trebuie să achite doar 5.000 de euro.

Potrivit sursei citate, Gabi Tamaș este foarte interesat de această funcție și a vorbit deja cu Cosmin Moți, directorul sportiv de la Ludogoreț, ca să înțeleagă mai bine ce ar avea de făcut. Doar că fostul fundaș de la Dinamo pune și câteva condiții și a explicat care îi este planul, iar șefii au promis că va avea tot sprijinul lor.

Fișa postului pentru directorii sportivi din Superligă:
– supravegherea întregii activități fotbalistice a clubului;
– identificarea țintelor pentru transferuri, în funcție de strategia clubului;
– tranzacționarea, recrutarea și planificarea lotului;
– recrutarea, gestionarea și dezvoltarea personalului de antrenori;
– tranziția tinerilor din academie către prima echipă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare