FRF a dat lovitura sub conducerea lui Răzvan Burleanu! S-au înregistrat cele mai mari venituri din istorie

Anul 2023, cel în care s-a consemnat calificarea echipei naționale a României la EURO 2024, a fost cel mai bun din istoria Federației Române de Fotbal, când vine vorba despre veniturile înregistrate.

Recent, FRF a organizat întâlnirea anuală cu reprezentanții cluburilor din primele trei ligi, prilej pentru forul condus de Răzvan Burleanu să facă publice rapoartele financiare pentru ultimii 10 ani, perioadă care se suprapune activității depuse de actualul președinte în cadrul acestei instituții.

FRF a înregistrat în anul 2023 cele mai mari venituri din istorie

Astfel, potrivit iamsport.ro, Federația a înregistrat anul trecut încasări de nu mai puțin de 36 de milioane de euro, o sumă aproape triplă față de cea intrată în conturi în 2014, respectiv 13 milioane de euro.

De asemenea, este vorba despre o sumă semnificativ mai mare față de cea încasată de FRF în 2022, atunci când au fost înregistrate venituri în valoare de aproape 25 de milioane de euro.

Fără îndoială că la această performanță financiară au contribuit foarte mult și bonusurile acordate de UEFA ca urmare a calificării echipei naționale pregătite de Edi Iordănescu la EURO 2024.

S-a ajuns în 10 ani de la pierderi de 4 milioane de euro la profit de 400.000 de euro

Se poate presupune acest lucru prin prisma faptului că și anul 2015 a fost unul foarte productiv din acest punct de vedere pentru Federația Română de Fotbal, care a încasat atunci puțin peste 25 de milioane de euro, și nu poate fi o coincidență faptul că în acel an s-a înregistrat ultima calificare de până acum a României la un Campionat European, fiind vorba, în mod bine cunoscut, de turneul final din 2016, din Franța.

Un alt argument invocat de FRF pentru a explica această creștere financiară constantă din ultimii 10 ani este reprezentat de faptul că în acest interval numărul competițiilor organizate de acest for a crescut de la 21 la 72.

Când vine vorba despre cheltuieli, Federația Română de Fotbal nu a reușit încă să reducă semnificativ costurile, iar în anul 2023 acestea s-au ridicat la 35.800.000 de euro, ceea ce înseamnă totuși că forul condus de Răzvan Burleanu a înregistrat un profit de puțin peste 400.000 de euro, o performanță notabilă, în contextul în care în 2014 au existat pierderi în valoare de puțin peste patru milioane de euro.

La nivel de investiții, cei mai mulți bani au mers către dezvoltarea, în principal, infrastructurii și logisticii de la loturile naționale, echipele de seniori, tineret și juniori ale României beneficiind în 2023 de o sumă totală cifrată la peste 10 milioane de euro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare