FOTO. Arena de 120 de milioane de euro din România va fi a doua cea mai scumpă din țară. În ce oraș se pregătește mega-construcția

Se pregătește construcția unei arene de 120 de milioane de euro în țara noastră. În ultima vreme, iubitorii „sportului rege” s-au putut bucura de apariția mai multor stadioane frumoase pe harta fotbalului românesc. Există o discuție cu privire la ridicarea unei arene și pentru FC Bihor, echipă ce evoluează în Liga 3.

Arena de 120 de milioane de euro se va construi la Bacău

Acest oraș nu a mai dat o echipă în prima ligă a fotbalului românesc din anul 2006, iar stadionul din mijlocul Bacăului arată deplorabil. În urmă cu patru ani, a fost anunțat un proiect de mare anvergură, potrivit căruia ar fi trebuit să se construiască o nouă arenă, însă lucrările nu au fost începute momentan.

În anul 2020, primarul Bacăului a afirmat faptul că noua arenă va fi gata în termen de 48 de luni, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În trecutul apropiat, a fost propus bugetul orașului pentru anul curent, iar Lucian Daniel Viziteu a solicitat suma de 1.000.000 de lei pentru studiul și documentele prin intermediul cărora s-ar explica cele mai viabile surse de finanțare pentru modernizarea stadionului din Bacău, conform ziaruldebacau.ro.

Viceprimarul orașului a oferit o declarație cu privire la această situație: „Ne-am trezit în al patrulea an că avem nevoie de un studiu ca să vedem cum finanțăm măgăoaia de 120 de milioane de euro. Așa scrie aici. Când am văzut acest studiu, vă spun că am simțit că mi-a explodat capul!”.

Totuși, există speranțe ca Bacăul să poată avea parte, într-un final, de un nou stadion, care ar putea ajuta la relansarea fotbalului din zonă. Iată cum arată actuala arenă a orașului.

SURSA FOTO: captură de ecran YouTube @Fotbalpepâine

Proiectul noului stadion al lui Dinamo a ajuns pe masa Guvernului României

Recent, suporterii „câinilor” au primit o veste așteptată cu multă nerăbdare, în legătură cu proiectul stadionului de 100 de milioane de euro din Șoseaua Ștefan cel Mare. Proiectul Hotărârii de Guvern care privește construirea unei noi arene pentru Dinamo a fost prezentat Guvernului României, pe data de 21 martie.

„Proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României din 21.03.2024 (…) -PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii «Construire Arenă multifuncţională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti»”, s-a transmis prin intermediul site-ului oficial al Guvernului României.

  • CNI se va ocupa de licitațiile care vor avea loc, în vederea demolării actualei arene și construirii celei noi.


Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare