Final nebun de sezon în Turcia! Olimpiu Moruțan a retrogradat, „colonia” românească de la Gaziantep s-a salvat in extremis, iar Galatasaray a câștigat titlul!

S-a încheiat și această ediție a primei ligi din Turcia, iar Galatasaray a reușit să își adjudece titlul de campioană în detrimentul marii rivale Fenerbahce, la o diferență de trei puncte.

De altfel, această distanță se înregistra și înaintea acestei ultime runde din Superlig, iar ambele grupări din Istanbul și-au câștigat partidele de final, Galata în deplasare cu Konyaspor, scor 3-1, iar Fener pe teren propriu cu Istanbulspor, scor 6-0.

Galatasaray a câștigat campionatul în Turcia, Olimpiu Moruțan a retrogradat cu Ankaragucu, iar românii de la Gaziantep FK s-au salvat în ultima etapă

În zona periculoasă a clasamentului, lucrurile au luat turnuri chiar dramatice în această ultimă etapă și s-a ajuns în final ca opt echipe să fie despărțite de doar patru puncte.

Din păcate pentru Olimpiu Moruțan, în prezent accidentat, echipa sa, Ankaragucu, a încheiat ziua sub linia retrogradării, cu 40 de puncte, după ce a fost învinsă în deplasare de Trabzonspor cu scorul de 4-2.

Pe de altă parte, Gaziantep FK, echipa care a fost antrenată în prima parte a acestui sezon de Marius Șumudică și la care evoluează în continuare Florin Niță, Deian Sorescu, Alex Maxim și Denis Drăguș, a câștigat pe terenul lui Pendikspor cu scorul de 1-0 și a încheiat stagiunea tocmai pe locul 11, aparent fără emoții, încă cu 44 de puncte, deci doar patru în plus față de prima retrogradată.

Românii din Superlig, printre preferații lui Edi Iordănescu la echipa națională a României

Trei dintre românii de la Gaziantep, Florin Niță, Deian Sorescu și Denis Drăguș, au fost incluși de selecționerul Edi Iordănescu în lotul preliminar pentru EURO 2024 și, foarte probabil, și Olimpiu Moruțan ar fi fost în aceeași situație dacă nu ar fi suferit acea accidentare gravă în urmă cu doar câteva săptămâni.

Lista preliminară a jucătorilor convocați de Edi Iordănescu pentru EURO 2024:

Portari: Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu, Răzvan Sava

Fundași: Andrei Rațiu, Vasile Mogoș, Radu Drăgușin, Bogdan Racovițan, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Andrei Burcă, Nicușor Bancu

Mijlocași: Deian Sorescu, Ianis Hagi, Dennis Man, Marius Marin, Adrian Șut, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Darius Olaru, Alexandru Cicâldău, Valentin Mihăilă, Florinel Coman, Constantin Grameni

Atacanți: Denis Drăguș, George Pușcaș, Denis Alibec, Daniel Bîrligea

De semnalat că această listă cuprinde 28 de nume, în vreme ce la turneul final din Germania nu vor putea participa decât 26 de fotbaliști. Acest lucru înseamnă că Edi Iordănescu va fi nevoit să renunțe la doi dintre acești jucători, iar primele semnale ar fi legate de faptul că aceștia ar urma să fie Răzvan Sava și Constantin Grameni.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare