FIFA, înfrângere uriașă în justiție! Suma exorbitantă pe care forul european trebuie să i-o achite inventatorului spray-ului pentru arbitri

FIFA a fost implicată într-un proces incredibil, intentat de cel care a inventat spray-ul pentru arbitri. Curtea Supremă de Justiție din Brazilia a luat hotărârea definitivă în acest caz, iar forul european este bun de plată.

FIFA se vede nevoită să achite zeci de milioane de euro pentru faptul că a utilizat fără drept acel spray.

FIFA are de plătit 40 de milioane de euro!

În 2014 s-a folosit pentru prima oară dispozitivul care permite pulverizarea spumei pentru indicarea locului de executare a loviturilor libere. De asemenea, spray-ul este utilizat și pentru a se determina poziția pe care zidul de fotbaliști trebuie să o adopte pe parcursul meciurilor.

Premiera folosirii acestui dispozitiv a fost consemnată la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, ulterior fiind adoptatat în toate competițiile importante din „sportul rege”.

FIFA a ajuns la al doilea „eșec” în justiție, ambele „administrate” de brazilieni. Proprietarul invenției a ales calea legală, dat fiind faptul că forul cu sediul la Zurich a cerut anularea brevetului înregistrat în 44 de țări. Judecătorii au respins cererea venită din partea FIFA.

Brazilianul Heine Allemagne este inventatorul spray-ului de trasare a liniilor, apărut în 2000. De la acel moment, sud-americanul și-a tot căutat dreptatea în fața celor de la FIFA.

După ce apelul i-a fost respins, forul european se vede nevoit să-i achite 40 de milioane de euro lui Allemagne. Aceasta este suma pe care brazilianul a solicitat-o pentru a ceda drepturile de utilizare.

Cum a reacționat Heine Allemagne

După ce a avut câștig de cauză în Instanță, sud-americanul Heine Allemagne a oferit și o declarație. Acesta și-a exprimat bucuria pentru succesul contra celor de la FIFA. S-a declarat mândru de faptul că s-a făcut dreptate.

„E o poveste David contra Goliat. Am învins FIFA din toate punctele de vedere. FIFA este un gigant şi a fost o bătălie de 23 de ani.

Sunt foarte mândru. Am făcut istorie în lumea fotbalului”, a declarat inventatorul, după ce i s-a dat câștig de cauză.

NU RATA: Cutremur pentru televiziunile de sport! Negociere majoră între FIFA și unul dintre giganții planetei pentru Campionatului Mondial al Cluburilor

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare