Femeia care a ”terorizat-o” pe Halep în cazul de dopaj, suspectată de corupție într-un scandal monstru din Marea Britanie

Karen Moorhouse ar fi fost implicată într-un scandal uriaș de corupție, care a făcut multe valuri în rugby-ul din Anglia. Șefă a ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis), aceasta a făcut parte dintre cei care au decis suspendarea timp de patru ani a Simonei Halep.

Simona Halep a scăpat cu bine din coșmarul din ultima vreme. Suspendată din tenis timp de patru ani pentru dopaj cu roxadustat, românca nu a avut posibilitatea să se apare din cauza deciziilor celor de la ITIA și a tribunalului independent care a judecat-o pe sportiva noastră. În final, Halep a apelat la TAS, care a adeverit nevinovăția fostului număr 1 mondial și a redus pedeapsa la doar 9 luni.

Femeia care a judecat-o pe Halep, implicată într-un scandal de corupție

Karen Moorhouse a fost numită CEO a ITIA în februarie 2023. Înainte, aceasta a fost membră în conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (rugby în 13) din Marea Britanie.

Potrivit defapt.ro, Karen Moorhouse ar fi girat împreună cu conducerea LRF preluarea echipei Bradford Bulls de către un grup din care făcea parte și un fost șef al LRF.

Mai mult de atât, Karen Moorhouse ar fi garantat public pentru acționariatul celor de la Bradford Bulls, conform „Total Rugby League”.

„Timp de aproape un deceniu, echipa de rugby din Bradford a fost târâtă prin noroi de proprietari care nu au nimic de-a face cu echipa, de diverse scandaluri financiare și de o înstrăinare lentă, dar constantă, a fanilor echipei. 2017 ar fi trebuit să fie o linie de demarcație, cu o nouă companie, fără datorii moștenite și cu șansa de a construi durabil.

Dar, la mai puțin de trei ani distanță, Bradford Bulls se află din nou în aceeași situație”, au scris cei de la „Total Rugby League”.

”Integritatea lor este acum pusă sub semnul întrebării”, este concluzia lui Aaron Bower, autorul articolului dedicat acestei teme, din publicația amintită.

Halep, hărțuită de ITIA

Eliberată de stresul prin care a trecut timp de aproape doi ani, Simona Halep i-a arătat cu degetul pe cei de la ITIA.

Fostul număr 1 mondial a subliniat tratamentul nedrept de care a avut parte din partea agenției de integritate.

”Tribunalul le-a ordonat celor de la ITIA să mă compenseze cu 20.000 de franci elvețieni (n.r. echivalentul a aproximativ 21.000 de euro).

În mijlocul acestei călătorii dificile, încrederea mea neclintită în adevăr și în principiile justiției au fost făclia mea. În ciuda acuzațiilor descurajante și a unei opoziții formidabile, spiritul meu a rămas viu, ancorat în convingerea mea că sunt o sportivă curată.

Acest calvar a fost testamentul rezistenței mele, iar triumful adevărului, deși întârziat, este nespus de satisfăcător. Vreau să le mulțumesc din inimă celor care m-au reprezentat legal”, a scris românca imediat după verdictul TAS.

Despre hărțuirea Simonei a vorbit, în urmă cu un an, chiar Patrick Mouratoglou.

„Cer ITIA să oprească această hărţuire de neconceput şi să renunţe la amânările constante ale audierii ei, care trebuia să aibă loc în februarie şi acum este planificată pentru sfârşitul lunii mai”,
Patrick Mouratoglou, în Mai 2023.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare