EXCLUSIV Salariile primite de Paul Papp și Takayuki Seto la extensia contractelor cu Petrolul! Care e situația ”greilor” Jair, Grozav și Meijers

Conducerea ploieștenilor a extins cu un an angajamentele lui Paul Papp și Takayuki Seto, cărora le-a oferit salarii sub plafonul maximal de 10.000 euro. Aflat și el la final de contract, Jair e cel mai greu de determinat să continue la Petrolul

Petrolul ia la rând contractele scadente

În continuare fără antrenor principal, Petrolul se mișcă mai cu talent la capitolul jucători. Astfel, săptămâna trecută, ploieștenii au parafat prelungirea angajamentelor pentru doi dintre oamenii aflați la final de contract. E vorba despre Paul Papp și veteranul Takayuki Seto, care au acceptat să continue la Ploiești până în vara lui 2025. Au rămas însă în suspans situațiile a trei ”grei”: Jair, Meijers și Grozav. Primul devine aproape o misiune imposibilă pentru ”lupi”.

Jair e perla coroanei la Ploiești, dar brazilianul încă ține în șah conducerea clubului cu privire la viitorul său. Credit line: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Ultimul sezon din carieră pentru Seto?

Pactul cu Papp a fost deja anunțat pe site-ul oficial al clubului. ”Fundașul de fier al echipei noastre și-a prelungit contractul cu Petrolul Ploiești pentru încă un an, până în 2025! Paul Papp a ajuns în haita lupilor în februarie 2023 și are 39 de apariții în tricoul galben-albastru! Mult succes, Paul Papp!”, se arată în comunicatul emis de ”lupi”.

În paralel, prahovenii au făcut o mutare similară cu Takayuki Seto. Recrutat de ”găzari” în vara lui 2021, niponul a împlinit 38 de ani în luna februarie. Iar cadoul clubului a venit sub forma unei propuneri de a continua încă un sezon, care ar putea fi ultimul pe gazon pentru Seto.

Seto Takayuki se apropie de 40 de ani, dar prestațiile lui i-au determinat pe șefii Petrolului să-i extindă contractul. Credit line: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

El a adunat până acum 336 de partide în Liga 1, la Astra și Petrolul. E pe locul secund în topul all-time al meciurilor jucate de stranieri în L1, după Mario Camora (CFR Cluj, 385).

Papp – 8.000 euro, Seto – 6.000 euro, Jair – de neconvins

Pentru a continua cu cei doi, Petrolul nu a abdicat de la politica respectării plafonului impus de 10.000 de euro pe lună. Dar Papp și Seto sunt sub această cotă.

Surse apropiate clubului arată că Papp va câștiga 8.000 euro, iar Seto – 6.000.

Situația cea mai sensibilă îl privește însă pe Jair. Petrolul i-a făcut propuneri repetate de prelungire, jucătorul a refuzat în mod constant să semneze, iar șansele ca el să mai continue la Ploiești devin tot mai reduse. I s-au oferit 10.000 euro, cota maximă de pe grila ”lupilor”, însă brazilianul e greu de înduplecat.

”Probabil are variante interesante în străinătate, eventual zona arabă. Dacă ar fi fost dorit cu adevărat de Craiova sau FCSB, ar fi avut semnat deja contractul”, sursă din anturajul Petrolului

Misiuni spre finalizare cu Meijers și Grozav

Lucrurile sunt mai relaxate cu Meijers și Grozav. Pentru ambii există propuneri concrete tot de 10.000 de euro pe lună, iar probabilitatea ca ambii să continue la Ploiești e semnificativă.

Gicu Grozav (dreapta) va continua să joace probabil în sezonul viitor tot în tricoul Petrolului. Credit line: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Grozav e tentat să meargă mai departe cu Petrolul și din rațiuni familiale. Soția sa, Sorina, e însărcinată, urmează să devină tată și ar prefera să rămână aproape de casă. În plus, salariul pus pe masă de Petrolul ar fi greu să-l mai obțină în prezent la o altă formație din L1.

De asemenea, unul dintre oamenii de bază ai ”lupilor”, Meijers e tentat să continue la Ploiești. Se negociază un contract pe doi ani.

  • 2020 e anul când Petrolul l-a recrutat din Olanda pe Meijers, care a adunat până acum 105 jocuri în L1 pentru ”lupi”

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare