EXCLUSIV Președintele Oțelului exultă: ”Avem echipă de podium! Vrem în Europa! Dorinel le-a închis gura răutăcioșilor care l-au ironizat”

Cristi Munteanu e convins că Galațiul ar fi meritat să joace în play-off. Președintele Oțelului vorbește despre planurile pentru finalul sezonului și ce șanse sunt ca ”Neamțul” și vedetele Pop și Cisotti să continue din vară pe malul Dunării

Președintele Oțelului visează la cupele europene

Oțelul a prins o serie formidabilă la început de play-out. Trei victorii în primele trei meciuri, cu Poli Iași, FCU Craiova și Dinamo, plus eliminarea lui CSU Craiova în sferturile de finală ale Cupei României. Gălățenii sunt acum pe poziția secundă în minicampionatul retrogradare/Conference League, iar planurile pentru finalul sezonului îi împing spre Europa pe băieții de la Dunăre. Președintele Oțelului, Cristi Munteanu, încearcă să explice tonusul grupului.

”Echipa e la standarde de play-off”

– Cristi, se vede deja Europa de la Galați?

Nu ne dăm la o parte de la cupele europene! Dacă avem această posibilitate, de ce să nu încercăm să o fructificăm! Echipa demonstrează că e la standarde de play-off și doar lipsa șansei ne-a împiedicat să intrăm în primele șase locuri. Luăm acum meci cu meci. Nu ne-am făcut niciun fel de scenarii, ne dorim să prindem un loc pentru Europa. Nu suntem ipocriți.

Cristi Munteanu conduce Oțelul încă din liga a treia

– Aveți deja pregătite eventualele prime pentru băieți?

Să ajungem noi acolo întâi și fiecare va avea parte de bonusurile meritate. Sper însă să vină alături de noi oameni cu potențial financiar din oraș. Ne sprijină deocamdată doar Primăria și Combinatul. Mai sunt drepturile TV. Dar fără bani e greu să faci performanță. Doar un nebun ca Dorinel a putut să facă ce a făcut până acum cu sume mici. Dacă-i puneam la dispoziție un buget de locurile 1-8, sunt convins că puteam ataca podiumul sezonul ăsta.

”Uitați-vă ce pressing am făcut 90 de minute!”

– Sunt mulți care au ironizat pregătirea montană făcută de Dorinel în iarnă. E momentul ca Munteanu să le bată obrazul?

Dorinel își vede de treaba lui. Le-a închis gura răutăcioșilor care l-au ironizat. Indiferent ce calitate ai ca jucător, potențialul fizic e vital. De bază! Am făcut și eu o grămadă de cantonamente montane, când România conta serios prin Europa. Sigur, lucrurile s-au mai schimbat. Există alte abordări. Însă fundamentul înseamnă tot pregătirea fizică.

– Dorinel a fost dintotdeauna un fanatic pe parte fizică!

Uitați-vă cum am făcut pressing cu Dinamo până în ultima secundă! Nu uitați că am făcut două drumuri la Craiova în interval de patru zile. Am jucat și un meci de 120 de minute. Asta în timp ce Dinamo a beneficiat de opt zile de pauză, cu un ciclu normal de antrenamente.

Oțelul și-a etalat spiritul de sacrificiu. Se bate pentru orice minge, Dorinel a realizat o organizare extraordinară și defensiv, și ofensiv”

”Vreau să-i păstrăm pe Pop și pe Cisotti”

– Te-a mișcat puțin faptul că ați învins acum Dinamo? Ai jucat șase sezoane în Ștefan cel Mare, ai cucerit trofee.

Dinamo a însemnat un capitol frumos al carierei de jucător. Dar acest Oțelul e ca și copilul meu. Am pornit împreună cu Dorinel din liga a treia, cu multe-multe probleme, am avansat până la nivelul de azi, așa că Galațiul e prioritatea zero. Dar Dinamo rămâne un brand. Crește însă presiunea, etapele se împuținează, iar calculele devin tot mai strânse pentru fiecare. Cert e că Dinamo arată mult mai bine decât în toamnă.

Alături de Claudiu Niculescu și Florentin Petre, Cristi Munteanu (dreapta) a cucerit Cupa României cu Dinamo în 2004. Credit line: STRINGER / AFP / Profimedia

– Alexandru Pop e perla coroanei, Cisotti e și el un nume remarcat. Care e prețul corect în vară pentru cei doi?

Nu-mi place să vorbesc despre un jucător anume. Aici e vorba despre un grup. Dar Pop e golgeterul nostru, vine dintr-o familie foarte bună, se pregătește formidabil. Cisotti e sufletul echipei. Era om de lot național dacă ar fi fost român. Sigur, totul e de vânzare la un moment dat, au existat și există interes pentru ambii. Dar eu mi-aș dori să putem păstra grupul intact pentru sezonul viitor.

”Mutu a dat dovadă de caracter când a demisionat”

– Inclusiv Dorinel?

Inclusiv! Dacă sunt cluburi importante care se interesează de el, înseamnă că a făcut treabă bună la Oțelul. Cred că e cel mai iubit gălățean într-un oraș cu 300.000 de suflete.

– Ecuația titlului e închisă?

Da! Chiar dacă matematic liderul mai poate fi ajuns, FCSB e deja campioană, să fim serioși!

– Te-a surprins implozia de la CFR?

M-a șocat scorul de la Hunedoara, în primul rând! Mutu a dat apoi dovadă de caracter când a făcut un pas înapoi. A luat decizia corectă. Suntem amici, mai discutăm din când în când, dar trebuie să spun că acest rezultat îl va urmări probabil multă vreme de aici înainte.

7 echipe se află pe CV-ul de jucător al lui Cristi Munteanu: Farul, Dinamo, FC Național/Progresul, Oțelul, AEK Larnaca, CS Otopeni, Astra

3 trofee a cucerit fostul portar în carieră, toate cu Dinamo: un titlu (2004) și de două ori Cupa României (2003, 2004)

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare