EXCLUSIV Povestea incredibilă a jamaicanului adus de UTA: un văr asasinat în fața sa, casa arsă, coleg de reclamă cu Messi! Ce contract i-a obținut Luana Rednic la Arad

Kemar Lawrence, 31 ani, vine în România pentru un angajament cu opțiune până în vara lui 2025, într-o tranzacție girată de fiica lui Mircea Rednic. Viața internaționalului jamaican, fundaș stânga, a fost un roller-coaster. El va avea unul dintre cele mai bune pachete salariale de la UTA, negociate prin Luana Rednic

Jamaicanul de la UTA vine din MLS

Pe final de sezon, UTA face o mișcare curioasă și-l înregimentează pe jamaicanul Kemar Lawrence. Ultima dată la Minnesota United în MLS, internaționalul în vârstă de 31 ani era de mai multă vreme pe radarul arădenilor. Mircea Rednic l-a putut recruta însă abia acum din cauza problemelor cu viza întâmpinate de jucător în ultimele săptămâni. Surse arădene arată că tranzacția o va avea în vârful piramidei pe Luana Rednic. Ea ar urma să încaseze și un comision de pe urma operațiunii.

Luana Rednic aduce jucători la echipele pregătite de tatăl său

Salariu de 8.000 euro din vară

Lawrence evoluează fundaș stânga, acoperă și postul de stoper. A adunat până acum 77 selecții în naționala din Caraibe, pentru care a marcat 3 goluri.

Ultimele sale apariții în reprezentativa Reggae Boyz au fost însă în iunie 2023, la Gold Cup, cu SUA (1-1) și Trinidad Tobago (4-1). A lipsit apoi la următoarele 12 partide oficiale sau amicale, nefiind nici măcar în lot.

Iată cu ce l-a convins UTA să vină în România:

– salariu 6.000 euro (până în vară), 8.000 euro (sezonul viitor)

– 400 euro pentru chirie apartament Arad

– mașină din partea clubului

– 1 bilet avion dus-întors pe ruta România – Anglia (până în vară), 2 bilete similare pentru sezonul viitor

– prime egale cu ceilalți colegi și bonusuri pentru play-off/Cupa României (sezonul viitor).

N-a mai jucat din iulie 2023

Cota lui s-a prăbușit în ultimii ani, ajungând la un minim de 300.000 euro în prezent, exact cât avea la începutul carierei, la 22 ani, potrivit portalului transfermarkt.com. N-a mai jucat niciun meci din iulie 2023, când s-a produs ultima sa apariție în MLS, la Minnesota.

Se va afla acum la a doua experiență în Europa, după ce a mai adunat 16 partide la Anderlecht în sezonul 2020-2021.

Kemar Lawrence (primul din dreapta) alături de vedetele mondiale cooptate în campania Pepsi din 2014, printre ei numărându-se Messi, Salah sau Sergio Ramos

În urmă cu 10 ani, el a intrat într-o campanie publicitară globală a companiei Pepsi, intitulată „FutbolNow” și derulată în jurul Mondialului găzduit de Brazilia în 2014. A fost cooptat într-un club select de 17 jucători, între care s-au mai aflat Messi, Aguero, Kompany, Salah, David Luiz, Ramos și Van Persie.

”Nu voia să mai joace fotbal. Tot ce dorea era să bea singur”

Viața lui Lawrence a fost însă una derulată precum într-un carusel. Născut în Kingston, capitala Jamaicăi, un oraș recunoscut pentru o rată de violență ridicată, Kemar a trecut prin câteva episoade dure de-a lungul anilor.

Multe le-a detaliat într-un reportaj special realizat în 2019 de ”The Athletic”, prestigiosul portal sportiv american aflat în portofoliul New York Times.

Cel mai șocant episod s-a derulat după Revelionul 2009/2010, când, revenit acasă din Canada, a văzut cum vărul său Joel a fost împușcat de un prieten comun. Putea fi chiar el victima și numai un noroc fantastic l-a ajutat să scape din acel atac! Tocmai îi adusese rudei sale câteva cadouri, niște perechi de ghete, dar nu a mai apucat să i le ofere fiindcă băiatul a căzut sub o rafală de gloanțe exact când ieșise să-l întâmpine la sosire.

Lawrence în tricoul naționalei jamaicane. Credit line: Jeff Roberson / AP / Profimedia

De asemenea, în timpul adolescenței, casa sa a fost afectată de două incendii. Iar în martie 2017 și-a pierdut bunica, persoana care l-a crescut. Juca la New York și a plecat val-vârtej în Jamaica. ”Pierderea bunicii a fost copleșitoare. Timp de o săptămână, Lawrance n-a răspuns la telefoane sau mail-uri. Nimănui! Nu voia să mai joace fotbal. Tot ce dorea era să bea singur. Să-și amorțească durerea”, nota ”The Athletic”.

5 echipe se află pe CV-ul lui Kemar Lawrance: Harbour View (Jamaica, 2009-2014), New York Red Bulls (2015-2019), Anderlecht (2020-2021), Toronto FC (2021-2022) și Minnesota United (2022-2023)

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare