EXCLUSIV Mărturia cutremurătoare a lui Rică Răducanu: ”De ce să mai trăiesc?”. ”Liniștește” Giuleștiul: ”N-au cum să ia titlul”

Rică Răducanu, legendarul portar al Rapidului, trece de câteva luni prin momente grele din cauza problemelor grave de la genunchi. Îi dojenește pe vișinii pentru eșecul și party-ul de la Iași: ”Să zică mersi că nu i-a luat galeria la fugă”

Rică Răducanu măcinat de problemele medicale

Eșecul Rapidului de la Iași, coroborat cu victoria lui FCSB contra Botoșaniului, a pus o lungime de 10 puncte între cele două formații bucureștene. Iar petrecerea la care au fost surprinși Albu și Borza a tulburat și mai tare apele în Giulești. Rică Răducanu e conectat încă la pulsul vișiniilor, chiar dacă problemele de sănătate îl macină tot mai mult, fizic și moral.

”Locul întâi e ocupat de Gigi”

”Câștigaseră prea multe meciuri în ultimele etape și le intrase în cap că sunt campioni. Lasă, tăticu’, e bun și locul doi sau trei la ce putem acum! N-au cum să mai ia titlul. E ocupat de Gigi”, a spus Rică în exclusivitate pentru sportpesurse.ro.

N-a reușit să vadă tot meciul de la Iași, dar a urmărit rezumatul și a citit despre escapada în discotecă a lui Albu și Borza. Sunt jucătorii deja excluși din lot pe termen nedeterminat în urma evadării din cantonament.

Cristi Săpunaru a greșit grav în eșecul Rapidului cu Poli Iași
Cristi Săpunaru a greșit grav în eșecul Rapidului cu Poli Iași

”N-ai voie să faci așa ceva! Aici mă refer inclusiv la gafa lui Săpunaru, care, la experiența lui, trebuia să dea tare în minge, nu să caute spectacol. Dar se mai întâmplă. Problema e că la portari și la stoperi se vede imediat orice greșeală”, a mai comentat cel supranumit Tamango.

”Să fim serioși! Nu cred că se poate mai mult sezonul ăsta. Iar cu Săpunaru poate te-ai gîndi să-l treci acum pe bancă, dar ai altul mai bun? Să zică mersi jucătorii că nu i-a luat galeria la fugă la Iași!”, Rică Răducanu

”Dacă forțez, îmi fuge genunchiul într-o parte”

Dincolo de fotbal însă, Rică se luptă cu serioase probleme medicale. ”Abia merg, nu mai am cartilaje deloc la genunchi. Dacă forțez, se rupe de tot și fuge într-o parte. Mă mișc încet. Când ies la plimbare, eu și încă o femeie cu doi câini am rămas ultimii veterani din cartier”, se confesează fostul portar al ”tricolorilor”.

Vocea sa devine apoi tot mai tristă: ”Mai un pic și gata! Mă duc! De ce să mai trăiesc? Nici nu prea mai am ce face. Același ritual zilnic, puțină plimbare, mai povestesc pe la cine mai are chef să mă asculte și atât. Nu mai vreau să fac nicio operație. O duc așa cât oi mai putea, că mă înjunghie genunchii destul de rău. Mai dau cu alifii, fac injecții, asta-i viața!”.

  • 61 selecții a strâns Rică Răducanu în poarta naționalei, în perioada 1967-1978: a făcut parte din lotul prezent la CM 1970

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare