EXCLUSIV Lupescu tranșant: ”Nu mi s-ar părea o problemă absența lui Ianis Hagi de la Euro”. Ce comparație face cu Lăcătuș și Sabău

Ionuț Lupescu spune că esențial în constituirea lotului pentru Euro va fi ca selecționerul să-și respecte niște criterii clare. Aduce aminte că publicul a absorbit în urmă cu 30 de ani și absențele grele ale lui Lăcătuș și Sabău de la CM 1994

Lupescu pune presiune pe Edi: ”Depinde ce criterii va stabili”

Cu mai puțin de patru luni înainte de startul Europeanului din Germania, Ionuț Lupescu scanează punctele delicate pentru selecționerul Eduard Iordănescu într-un interviu în exclusivitate pentru sportpesurse.ro.

”Kaiserul” abordează frontal situația sensibilă a lui Ianis Hagi. Fiul ”Regelui” face un sezon lamentabil la Alaves și e în afara proiectelor de la Rangers. ”Nu mi s-ar părea o problemă absența lui Ianis de la Euro atâta vreme cât Edi va stabili și va anunța niște criterii clare pentru lotul final”, a punctat Lupescu.

El a apelat și la o comparație cu grupul cu care România a mers la CM 1994. ”Amintiți-vă cât de surprins a fost publicul pentru absențele lui Lăcătuș și Sabău din lotul pentru Mondialul din America! Dar când încep meciurile, lumea uită și se focusează pe emoția partidelor. Important e să câștigi”.

Aici alături de Ancelotti, Lupescu face o evaluare tranșantă vizavi de lotul României pentru Euro 2024. Credit line: Harold Cunningham / AFP / Profimedia

Contextul în care cei doi au lipsit de la CM a fost diferit. În 1993, Lăcătuș a renunțat la foarte mulți bani la Oviedo spre a reveni la Steaua tocmai pentru a prinde un loc la Mondiale. Anghel Iordănescu l-a ocolit însă din selecția finală, gest pe care l-a regretat peste ani. El i-a și cerut scuze publice lui Marius pentru opțiunea din urmă cu trei decenii. În schimb, Sabău n-a prins turneul din pricina unei accidentări.

”Firesc ar fi să mizeze pe cei mai în formă jucători”

A trecut apoi la cazurile lui Horațiu Moldovan și Radu Drăgușin, deocamdată rezerve la Atletico Madrid și la Tottenham.

”Acesta e semnul de întrebare: după ce criterii va acționa selecționerul. Firesc ar fi să mizeze pe cei mai în formă jucători la momentul respectiv”, a subliniat Lupescu.

Horațiu Moldovan s-a abonat la banca de rezerve la Atletico. Sursa: profimedia

A detaliat: ”Una ar fi să-l iei pe Moldovan ca variantă doi sau trei la portar, alta să-l titularizezi, în condițiile unei absențe prelungite din meciuri. Pare că vom depinde prea mult de oameni cu situații sensibile la cluburi, unde nivelul ți-l crești jucând, nu stând pe bancă. Vom vedea, de exemplu, ce se va întâmpla și cu Drăgușin!”.

”Niciodată nu știi ce-ți rezervă un European sau un Mondial, dar, dacă echipa va fi ferită de accidentări și va avea în spate o pregătire bună, ar fi un obiectiv rezonabil să trecem de grupe”, Ionuț Lupescu

”Kaiserul” nu-l vede pe Drăgușin căpitan la națională

Lupescu a comentat și posibilitatea ca, odată cu mutarea lui Drăgușin în Premier League, fostul stoper de la Genoa să preia și banderola ”naționalei”.

”De ce să se pună acum problema ca Drăgușin să devină căpitan doar pentru că a semnat cu Tottenham? Nu asta e problema la lot. Avem căpitan, pe Stanciu, un băiat experimentat, care joacă în mod constant, chiar dacă o face în Arabia Saudită”, a opinat ”Kaiserul”.

După transferul la Tottenham, Radu Drăgușin a intrat în calculele pentru banderola de căpitan al ”tricolorilor”. Sursă: Profimedia

Înainte ca Drăgușin să semneze cu Tottenham, impresarul lui cerea ca fundașul să ajungă noul căpitan al ”tricolorilor”. „Radu e născut să fie lider, se impune în timpul jocului. A învățat bine și tactic. Nicușor Stanciu e un jucător cu care am lucrat, îl știu de mic, dar cred că-l va urma Radu. Cu tot respectul, e un pic ciudat să te duci la EURO cu un căpitan de la Damac”, afirma Florin Manea pentru playsport.

  • 770 de minute în 20 de meciuri a adunat Ianis Hagi în acest sezon la Alaves, în campionat și Cupă

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare