EXCLUSIV Ivaylo Petev e out! Rotaru caută antrenor pentru CSU Craiova. ”Când ratezi obiectivele, e pasul următor”. Cine e favorit să preia postul

Eliminarea din Cupa României și prestațiile mediocre din partidele vitale cu Oțelul și FCSB nu-i mai oferă șanse tehnicianului bulgar să continue în Bănie și sezonul viitor. Zilele lui Ivaylo Petev sunt numărate, iar patronul lucrează deja la aducerea unui nou antrenor. Primul pe listă: Marius Șumudică

Soarta e decisă pentru Ivaylo Petev

CSU Craiova a pierdut duminică seara, cu FCSB, ultima șansă de a se mai agăța de iluzia titlului. Dar înfrângerea, 0-2, suferită în fața liderului autoritar îi împinge pe olteni spre riscul iminent de a rata complet și participarea în ediția viitoare a cupelor europene. Asta după ce, cu câteva zile înainte, au șters de pe listă Cupa României, în urma înfrângerii suferite cu Oțelul în sferturile de finală. Iar ultimele rezultate, coroborate cu jocul tot mai incoerent, l-ar fi convins pe patronul Mihai Rotaru să renunțe la serviciile lui Petev. La finalul sezonului, indiferent de deznodământ. Sau chiar mai devreme, dacă următoarele două etape, cu Farul acasă și cu Sepsi în deplasare, vor confirma prăbușirea echipei.

Mihai Rotaru nu mai are răbdare cu Petev

Clauză de reziliere de 200.000 euro pentru Ivaylo Petev?

Sosit în octombrie 2023 pe banca Universității, Petev și-a asumat două obiective: Cupa României și locurile 1-3 în campionat. Prima țintă s-a topit, a doua se clatină serios. Iar asta pe fondul unui joc pe care tot mai multe voci chiar din preajma echipei îl amendează constant.

Surse apropiate clubului arată că patronul Mihai Rotaru s-ar fi decis deja să se despartă de bulgar. Dar mai lungește adoptarea oficială a hotărârii pentru a încerca să mai salveze ce se poate salva în finalul unui play-off complicat. Iar partidele cu Farul și Sepsi îi pot definitiva deja soarta lui Petev, cu anticipație, dacă echipa nu va aduna măcar patru puncte.

Tehnicianul are contract până în vara lui 2026 și ar fi la mijloc o clauză de reziliere de 200.000 euro!

Șumudică stă la cotitură

Principalul favorit pentru înlocuirea lui Petev rămâne Marius Șumudică. După despărțirea de Gaziantep, acesta afirma că ”Rotaru m-a sunat acum două sau trei săptămâni, mi-a spus că următorul antrenor al Universității Craiova, peste o lună, o săptămână, nu știu, va fi Șumudică”.

Șumudică e primul pe lista lui Mihai Rotaru pentru viitorul sezon

Patronul i-a replicat atunci într-o declarație oferită pentru Fanatik: ”Șumi a greșit perioada. Am zis 1 an, 2, 3 ani, nu luni sau săptămâni. Petev mai are contract încă doi ani din vară. Absolut nicio secundă nu m-am gândit să îl dau afară, pot să vă spună Sorin Cârțu și Pavel Badea, m-am întâlnit cu ei după ce am avut discuția cu Ivaylo. Pe Ivaylo l-am întrebat foarte clar dacă crede în proiectul nostru și a zis că da, chiar dacă acum câteva etape avea dubii. Lucrurile nu mergeau din perspectiva rezultatelor. Era dezorientat, tu ai 2-0 și pierzi două puncte cu U Cluj, Poli Iași și la UTA Arad faci două cadouri incredibile. Sigur că în momentul ăla ești descumpănit, dar a zis că este 100%, atunci și eu sunt 100%”.

Între timp însă, relațiile cu Petev s-au deteriorat tot mai tare din cauza rezultatelor și, în primul rând, al jocului neconvingător.

Craioveanu: ”Petev nu s-a impus, nu a format un stil”

Prezent în tribune la înfrângerea cu FCSB, Gică Craioveanu a evocat și el scenariul divorțului de Petev: ”Se putea mai mult la acest meci, mai ales că adversarul nu a fost peste noi, să ne sufoce. Am pierdut din două faze fixe, pe greșeli personale. Și poate că ne-a fost prea frică să nu pierdem și exact asta se întâmplă când trăiești cu un asemenea sentiment”.

A continuat: ”Petev mi se pare că nu s-a impus, deși a venit la Craiova cu o carte de vizită promițătoare. N-a existat însă constanță în joc. E adevărat că a sosit și un pic târziu, poate a contat și asta. Acum însă, la cum au evoluat lucrurile, probabil că viitorul pas e despărțirea de antrenor. Nu cunosc informații din interior, nu știu cum gândește patronul, dar cam asta ar fi continuarea pe care o intuiesc”.

”FCSB rămânea favorită la titlul și dacă ar fi pierdut acum. Aș fi vrut însă să văd o echipă a Craiovei care să moară de gât cu adversarul. Dar nu mi-a lăsat deloc senzația asta”, Gheorghe Craioveanu pentru sportpesurse.ro

Pavel Badea: ”Sunt dezamăgit, jocul nu ne încurajează”

Directorul CSU Craiova, Pavel Badea, și-a arătat și el deziluzia vizavi de eșecul cu FCSB: ”Mai sunt șapte etape, șapte finale și sper ca echipa să atingă obiectivul locurilor 1-3 pentru a prinde o poziție pentru Europa. Dar am fost dezamăgit pentru rezultatul de duminică seara, dar și pentru joc. Nu e unul care să ne încurajeze pentru viitor. Cel puțin în prima repriză, Universitatea a arătat ca o formație total nepregătită pentru o partidă cu asemenea miză”.

Pavel Badea nu e împăcat cu situația actuală a Craiovei lui Petev

A completat: ”Sigur, au contat absențele lui Screciu, Mitriță și, parțial, Bancu. Dar am senzația că sunt acolo jucători care nu înțeleg spiritul Craiovei. Oamenii doresc la fiecare meci implicare, atitudine, sacrificiu. Mulți au rămas datori la acest capitol. Restul e treaba patronului la nivel decizional”.

4 antrenori a avut CSU Craiova în acest sezon: Eugen Neagoe (etapele 1-2), Laurenţiu Reghecampf (etapele 3-9), Corneliu Papură (etapele 10-15)

3 e locul din play-off pe care CSU Craiova îl ocupă în prezent, la trei puncte peste Rapid, egalitate cu CFR (31) și la 10 lungimi de liderul FCSB

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare