EXCLUSIV | Ionel Ganea râde de Edi Iordănescu: „Cine se crede el, Nostradamus?”. Dintre cine se va alege noul selecţioner, după EURO 2024

România – Liechtenstein 0-0 a fost un rezultat ruşinos, ce l-a dezamăgit şi pe Ionel Ganea. Fostul atacant al naţionalei a încercat, totuşi, să privească şi partea plină a paharului, în sensul în care e posibil ca tricolorii să înveţe ceva din prestaţiile modeste dinainte de EURO 2024. Prima reprezentativă a remizat, tot 0-0, şi cu Bulgaria, marţi seară.

„Ganezul” le-a căutat circumstanţe atenuante jucătorilor, dar a fost dur cu Edi Iordănescu, mai ales după o declaraţie pe care fostul internaţional o consideră revoltătoare.

Ganea, atac la selecţioner

România – Liechtenstein 0-0 şi România – Bulgaria 0-0 sunt cele două remize cu care naţionala noastră pleacă la EURO 2024. Ionel Ganea l-a avertizat pe Edi Iordănescu nu doar în privinţa jocului tricolorilor, dar şi asupra declaraţiilor.

„Rezultatul cu Liechtenstein a fost ruşinos. Dar poate e ceva pozitiv, poate vom învăţa ceva din asta. Atacanţii noştri au dezamăgit. Când nu ai realizări, ca atacant, e foarte grav. Un gol, o pasă decisivă, o acţiune bună… toate astea au lipsit. Eu l-aş fi luat şi pe Mitriţă la naţională, mie îmi place copilul. Are formă bună, are sclipiri, ştie să dea şi o pasă.

Mi se pare că în ziua de azi li se ia din personalitate jucătorilor. Nu mai vezi un dribling, nu mai vezi o pasă asumată. Îmi aduc aminte, când jucam eu, făceam tot ce puteam până ieşeau lucrurile cum trebuie.

Dennis Man şi Drăguş ar fi oamenii noştri cei mai importanţi din atac. Nu ştiu dacă Louis Munteanu e peste ei”, a spus Ionel Ganea pentru Sportpesurse.ro, îndreptându-şi, apoi, atenţia asupra selecţionerului:

„Edi Iordănescu nu avea voie să spună ce a zis, că la European nu vom avea mai mult de 2-3 ocazii într-un meci. Cine se crede el, Nostradamus? Nu ai voie să spui aşa ceva, jucătorii te aud!”.

Declaraţia la care face referire Ionel Ganea a fost oferită de Edi Iordănescu după amicalul cu Bulgaria, 0-0: „La European, mai mult de 2-3 ocazii nu vom avea. Dacă nu vom găsi eficienţă în faţa porţii, va fi greu să scoatem puncte”.

Crede că Iordănescu jr va pleca

Cel mai probabil, România pleacă la EURO 2024 cu un selecţioner căruia îi expiră contractul la 30 iunie. „Ganezul” nu crede că Edi va continua pe banca naţionalei, după turneul final din Germania. Are şi trei propuneri pentru Răzvan Burleanu.

„Cred că n-a semnat prelungirea până acum pentru că va pleca în ţările calde. Are ofertă de la arabi şi poate s-a şi înţeles cu ei. Pe cine văd selecţioner dacă Edi pleacă?

Am trei nume pentru voi: Gică Hagi, Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu. Ca Federaţie, dacă vrei să faci treabă cu echipa naţională, investeşti. Dai şi 1 milion de dolari salariu, nu te uiţi la bani, e vorba de echipa naţională, totuşi”, a spus Ionel Ganea.

Ce a spus Iordănescu jr. după 0-0 cu Liechtenstein

Fiul lui Anghel Iordănescu a ținut să sublinieze că nu este timp de prea multe lamentări după această partidă, pentru că se apropie startul EURO 2024.

Nu în ultimul rând, el a dorit să invoce și șansa înainte de participarea naționalei României la turneul final care se va desfășura în Germania în perioada 14 iunie – 14 iulie.

„Îmi prezint regretul în fața lor (n.r. a suporterilor), în numele meu și al echipei, orice nemulțumire au să o verse asupra mea și să susțină echipa. Au fost multe lucruri foarte bune astăzi, ne-a lipsit calitatea în fața porții. Nu ne face cinste, dar trebuie să învățăm, sunt concluzii pe care le vom trage.

Am abordat cu 10 schimbări, au funcționat foarte multe lucruri, am avut alt ritm, altă complexitate. Am avut atâtea situații pe care puteam să le tratăm diferit, am avut un atac pozițional destul de bun. Am adus mingea până în ultimii 60 de metri, o să îi antrenăm și pe aceia. Contra-pressingul bun, ne-a lipsit golul. Trebuie să învățăm din asta și să sperăm că șansa va veni și în favoarea noastră atunci când vom avea mai mare nevoie de ea.

Am atenționat că, dacă nu marcăm repede, adversarul prinde curaj. Cu Portugalia, au fost la 0-0 la pauză. Nu avem timp să stăm prea mult cu regrete. Tot aceiași băieți au calificat echipa. Trebuia atenție, inspirație și era un cu totul alt rezultat. (n.r. despre lotul final pentru EURO 2024) Vă cer puțină răbdare, staff-ul medical lucrează, e o chestie de câteva minute, Federația va anunța lotul final”, a spus Edi Iordănescu la finalul meciului amical România – Liechtenstein 0-0.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare