EXCLUSIV | Ioan Andone, membru în CA la Corvinul Hunedoara, anunţă arena pe care va juca echipa în Europa League şi ce se întâmplă cu Florin Maxim

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României după ce a învins Oțelul Galați la loviturile de departajare. Acesta este primul trofeu din vitrina hunedorenilor. În ciuda performanţei uriaşe, atât din campionatul ligii secunde, unde echipa a obţinut dreptul sportiv de promovare, dar şi din Cupă, Corvinul ar putea rămâne doar cu rezultatele de pe teren şi cu satisfacţia succeselor.

Clubul nu are însă voie să participe în Superligă din cauza formei de organizare şi nu este sigur nici de prezenţa în Europa League. Aici, în privinţa cupelor europene, se aşteaptă un răspuns de la UEFA.

Corvinul ar alege între două stadioane

„Cluburile din Liga 1 primesc licența de cupe europene de la FRF, iar cluburile din Liga 2 o primesc de la UEFA. Procedura nu e mai complicată, dar durează mai mult. Eu am văzut mailurile în care se transmite că echipa stă foarte bine. Nu va fi nicio problemă. Dar se anunță mai târziu, în jurul datei de 20 de mai”, a spus Bogdan Apostu pentru gsp, impresar de jucători, implicat în viaţa clubului Corvinul.

Acelaşi agent a menţionat, totuşi, că echipa va primi licența pentru UEFA în proporție de „99,9%”. În această situaţie fericită pentru hunedoreni, s-a ridicat problema stadionului pe care ar juca noua câştigătoare a Cupei în meciurile din preliminariile Europa League.

Forul european ar fi solicitat un stadion omologat pe care echipa lui Florin Maxim să joace în Europa. UEFA este așteptată să dea un răspuns până la finalul acestei săptămâni.

Ioan Andone, fost mare jucător în alte vremuri de glorie ale Corvinului, dar actual membru în Consiliul de Administraţie al hunedorenilor, a declarat, pentru Sport pe Surse, că echipa trebuie să aleagă între două arene: ori stadionul lui Sepsi Sf. Gheorghe, ori arena celor de la CFR Cluj.

„Meritul este al băieţilor. Bravo lor că au crezut până la capăt! Au adus primul trofeu din istoria clubului! În finala Cupei, Corvinul a dominat la multe capitole. Cred că cei de la Oţelul au fost şi mai obosiţi. E o generaţie bună la Hunedoara. Florin Maxim a reuşit şi el să formeze o „Gaşcă Nebună”, aşa cum aveam şi eu la Sportul Studenţesc, iar Florin era elevul meu!

Eu cred că echipa se va duce în Europa League. Corvinul are de ales între stadionul lui Sepsi şi cel al CFR-ului. Vor urma şi transferuri, echipa se va întări. Deja a fost întocmită o listă cu jucătorii doriţi la echipă. Rămâne şi Florin Maxim, normal, doar şi-a prelungit contractul”, a spus Ioan Andone pentru Sport pe Surse.

Şi presa străină a scris despre Corvinul

Corvinul Hunedoara a ținut prim-planul în presa din străinătate, grație parcursului care a surprins pe toată lumea în acest sezon.

„Corvinul, din a doua ligă, câștigă Cupa României! Transilvănenii au trecut de Oțelul Galați, la loviturile de departajare, unde portarul de 19 ani, Ștefan Lefter, a apărat două penalty-uri”, – publicația Camino al fútbol europeo.

„Interesant că cei de la Corvinul nu au drept să promoveze în prima ligă din România pentru că nu sunt un club privat. Așa e regulamentul. Să vedem dacă primește licență pentru cupele europene”, – jurnalistul polonez Wojciech Frączek.

„Ce rezultat în România! Echipa de divizia a doua Corvinul Hunedoara a trecut de Oțelul Galați cu 3-2 la penalty-uri și a câștigat primul ei trofeu major, în prima apariție într-o finală” – jurnalistul de la Forbes și Al Jazeera, Neel Shelat.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare