EXCLUSIV Florinel Coman spune pa lui Al Duhail! Motivele incredibile care au blocat finalizarea tranzacției

Plecarea lui Florinel Coman în Qatar a devenit o chestiune de istorie. Arabii ar fi ieșit din negocieri și din cauza pretențiilor impresarului, plus modificări neașteptate la oferta salarială a jucătorului

Florinel Coman încurcat între pretențiile impresarilor

Vehiculat la un moment dat ca un transfer aproape finalizat, o formalitate, plecarea lui Florinel Coman în Qatar s-a transformat în numai câteva săptămâni într-o misiune imposibilă. Surse apropiate negocierilor arată că tranzacția nu doar că a intrat în impas, ci mai are șanse minime spre zero să se mai concretizeze. Pe lângă criteriile solicitate de Gigi Becali, între care păstrarea jucătorului pentru preliminariile Champions League, un alt obstacol a iritat în tratative. Pretențiile impresarului jucătorului i-au enervat pe toți, iar operațiunea riscă să fie dată complet uitării din cauza aceasta. În plus, ar fi apărut cifre diminuate la salariul lui Coman!

Pastorello ar vrea 500.000 euro doar partea lui”

Din vara trecută, Florinel Coman lucrează cu Federico Pastorello. E un celebru agent italian, în portofoliul căruia se află nume importante, precum Meret (Napoli), Arthur Melo (Fiorentina), De Vrij (Inter), Joao Mario (Benfica) sau Skorupski (Bologna). L-a reprezentat o perioadă inclusiv pe Romelu Lukaku, starul Belgiei pe care ”tricolorii” îl vor înfrunta la Euro 2024.

Florinel Coman și Pastorello colaborează de circa un an de zile

”Pastorello a venit recent la București pentru Coman și a cerut un comision care i-a scos pe toți din sărite. Peste 500.000 de euro partea lui! Asta în condițiile în care pe circuit mai există încă un partener al lui Pastorello, care a făcut conexiunea și a deschis porțile către Al Duhail. Și pentru acela ar trebui să existe comision. Iar ăsta e unul dintre motivele care au gripat tratativele, fiindcă omul nu dorește să scadă din pretenții”, dezvăluie pentru sportpesurse.ro persoane conectate la negocieri.

Surpriza de la tratative: ”salariul” includea și comisionul agenților

În plus, cifrele rostogolite în tratative s-ar fi modificat. Relatează aceleași surse: ”Arabii au vorbit la început de un salariu de 2,1 milioane de euro pentru Coman. După aceea, au invocat că în acești bani ar trebui să fie cuprins și comisionul agenților”.

Și detaliile: ”De aici, s-a ajuns finalmente la 1,6 milioane de euro strict pentru fotbalist, la care s-ar adăuga un set de bonusuri, condiționat însă de performanțe. Sumele au dat peste cap ultimele tratative în sensul că șefii lui Al Duhail nu mai doresc să suplimenteze investiția pentru Coman. Adică aceste contacte sunt în faza în care jucătorul și impresarii acceptă structura de ofertă a lui Al Duhail sau e la revedere!”.

Variantele lui Gigi Becali au rămas marfă de sertar

În acest joc al banilor, singurul care e spectator rămâne Gigi Becali. El mizează pe clauza de eliberare a jucătorului, în valoare de 5 milioane de euro, și pe un pachet de condiții de plată solicitat arabilor. Ar fi vrut inițial banii jos, dar a acceptat finalmente două scenarii de eșalonare, cu singura condiție impusă ca fotbalistul să rămână la FCSB pe durata preliminariilor din Champions League.

Gigi Becali rămâne deocamdată cu Florinel Coman în vestiarul FCSB / Foto: Profimedia

Așadar:

Varianta 1 – 3,5 milioane euro pe loc și încă 1,5 milioane euro dacă FCSB nu se califică în grupele Champions League

Varianta 2 – 3,5 milioane euro preț final, dacă FCSB prinde grupele UCL, adică Becali ar renunța la tranșa a doua din contract.

Am negociat cu ei, au zis că riscă dacă banii vin în rate, că jucătorul la națională nu prea a funcționat. Le-am zis că trebuie să riști, dacă vrei.Mai sunt două propuneri. Florinel rămâne în preliminarii, până în play-off. E ori patru milioane și încă 500.000 cu 500.000 bonusuri), ori 3,5 cu 1,5.Jucătorul face 10 milioane și voi vreți să negociați 5? Ei sunt miliardari, dar tot vor să economisească bani”, Gigi Becali

Toate versiunile puse pe masă au rămas însă la sertar, iar visul lui Florinel Coman de a băga mâna în sacul cu aur al arabilor s-a transformat într-o dâră de fum. Jucătorul practic a fost afundat între intersele tripartite FCSB – Al Duhail – impresari, iar o renaștere a discuțiilor ține acum mai degrabă de un miracol.

13 selecții și un gol a adunat Florinel Coman în tricoul echipei naționale, cu care va participa în vară la Euro 2024

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare