EXCLUSIV Diego Fabbrini ține deschis războiul cu Dinamo: ”Vreau să fiu respectat! În viața mea n-am pățit așa ceva!”

Fostul mijlocaș al ”câinilor”, Diego Fabbrini, nu renunță la drepturile sale financiare din perioada petrecută în Ștefan cel Mare, 86.000 euro. Asta chiar dacă, împreună cu tripleta Hinojo – Lopez – Camara, a pierdut recent litigiul cu Dinamo, inclusiv la Înalta Curte

Diego Fabbrini nu se resemnează

În procedura de ieșire din insolvență, Dinamo a respirat a ușurare săptămâna trecută în conflictul cu foștii săi jucători Diego Fabbrini, Rene Hinojo, Juan Camara și Ismael Lopez. Înalta Curte a respins plângerea celor patru, eliminați de la masa credală în procedura de reorganizare, pentru că aveau contracte de activitate sportivă, nu de muncă. Instanțele nu i-au asimilat salariaților, care și-au încasat drepturile financiare restante. Dinspre Italia însă, Fabbrini nu se resemnează și anunță că-și canalizează energiile pentru a duce mai departe disputa juridică împotriva roș-albilor.

Avocata Carmen Radu reprezintă în continuare intersele lui Fabbrini în România

”Sunt foarte dezamăgit”

”Avocații mei din România și din Italia stăpânesc detaliile dosarului. Dar eu sunt foarte dezamăgit pentru ceea ce s-a întâmplat până acum. Nu am pățit în viața mea așa ceva. Vreau doar să fiu respectat pentru munca pe care am depus-o la Dinamo”, spune Fabbrini în exclusivitate pentru sportpesurse.ro.

El explică faptul că ”nu voi renunța la drepturile mele și vom găsi mai departe căile pentru a ataca ultimele sentințe de la București. Sunt decis să merg absolut până la capăt. Pentru mine e un mister cum FIFA ne de-a dreptate, în timp ce instanțele din România ne-au ignorat”.

”M-am bucurat pentru transferul lui Drăgușin făcut de prietenul meu, Florin Manea”

În vârstă de 33 de ani, Fabbrini evoluează în prezent în liga a patra italiană, la Sambenedettese, cu care vizează promovarea în L3. El subliniază că ”îmi văd de viața și de cariera mea, dar n-am cum să renunț la sumele care mi se cuvin din România. Luăm în calcul acum tribunalele europene. Strategia va fi fixată însă de reprezentanții mei”.

Florin Manea e omul care l-a adus pe Fabbrini în Românioa, prima dată la Botoșani. Sursa: facebook

Fabbrini recunoaște că ”nu mai am am timp să mă uit la ce se întâmplă în prezent cu Dinamo în campionat. Mai îmi cad uneori sub ochi unele informații și atât. Face parte din trecut. Nu mai am legături cu absolut nimeni din perioada petrecută acolo. Din România mai discut doar cu Florin Marin, prietenul meu. Ne știm de multă vreme. M-am bucurat pentru el că a reușit transferul lui Drăgușin la Tottenham”.

”Îl aștept pe Florin Manea să dea un pahar cu vin după ce l-a dus pe Drăgușin în Anglia. Poate vom fi chiar colaboratori, dacă voi decide să o apuc pe drumul impresariatului. Mă mai gândesc!”

”Ce victorie cu FCSB pe Arena Națională!”

Dincolo de disputele juridice cu ”câinii”, Fabbrini n-a uitat momentele plăcute petrecute în tricoul alb-roșu. ”Mi-aduc aminte de un derby cu FCSB pe Arena Națională. Am învins cu 2-1 în fața unui stadion arhiplin, iar acea victorie a însemnat una dintre clipele cele mai intense trăite la Dinamo”, rememorează italianul. Trimiterea este la derby-ul din februarie 2020, când trupa pregătită atunci de Dusan Uhrin jr. a câștigat grație golurilor lui Sin și Vali Lazăr.

Unul dintre planurile lui Fabbrini este ca, după ce va agăța ghetele în cui, să-și termine studiile de Drept, începute la Universitatea din Pisa. ”Le-am suspendat momentan, dar intenționez să le finalizez în anii următori, fiindcă e un domeniu care-mi va fi util, cu siguranță, în viitor”, a mai precizat Diego.

Lista datoriilor lui Dinamo către cei patru jucători

Rene Hinojo – 570.000 euro

Ismael Lopez – 355.000 euro

Juan Camara – 145.000 euro

Diego Fabbrini – 86.000 euro

52 de meciuri a adunat Fabbrini în tricoul lui Dinamo, în perioada 2019-2021: a marcat 2 goluri

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare