EXCLUSIV Destinație incredibilă pentru petrolistul Jair! Negociază la un club de liga a treia!

Aflat la final de contract cu Petrolul, Jair are pe masă mai multe oferte externe. Tatonări avansate există însă la o formație din eșalonul trei din Arabia Saudită, unde ar putea obține un salariu generos

Jair are șanse iluzorii să mai continue la Petrolul

Petrolul se va despărți de Jair la finalul actualului sezon, când îi expiră contractul. ”Lupii” i-au făcut brazilianului o ofertă de prelungire, cu o majorare a salariului de la 8.000 euro la 10.000 euro. E plafonul maxim impus la galben-albaștrii, care tremură acum și pentru locul în Liga 1, după eșecul suferit pe teren propriu cu Botoșaniul, 1-2. Șansele ca sud-americanul să mai continue la Petrolul sunt însă iluzorii. Asta pentru că Jair ar avea la ora actuală două destinații pregătite cu discreție. Una în zona arabă, alta în Europa!

Irobiso îi deschide drumul spre Al-Ula

Varianta cea mai surprinzătoare este un posibil pas în Arabia Saudită. Dar nu spre a se confrunta în prima ligă cu Ronaldo, Neymar, Mlinkovic-Savic sau Mane, ci în eșalonul trei!

Christian Irobiso ar putea fi coleg cu Jair și la Al-Ula. Credit line: Răzvan PĂSĂRICĂ / Sport News / Profimedia

Este vorba despre Al-Ula, formație proaspăt promovată în L3 după un turneu de baraj disputat la sfârșitul lunii martie. Destinația ar fi deschisă prin colegul său de la Petrolul, nigerianul Christian Irobiso, care a ales același drum în vara trecută. A revenit însă la Ploiești sub formă de împrumut, urmând ca la finalul campionatului să se întoarcă la Al-Ula. Africanul mai are doi ani de contract cu saudiții și va încasa campionatul următor un salariu lunar de 30.000 dolari! E o sumă către care tinde și Jair. El are avantajul că ar merge acolo cu statut de jucător liber.

Paradisul de la Al-Ula vine direct dinspre prințul Mohammed bin Salman!

Deși vine din subteranele fotbalului saudit și a ajuns acum în L3, Al-Ula are un statut aparte, care-i deschide larg porțile spre un marș lansat spre prima divizie. Din vara trecută, clubul a intrat sub patronajul unei Comisii Regale, aflate sub directa coordonare a șefului statului, faimosul prinț Mohammed bin Salman. Prin relația cu președintele FIFA, Gianni Infantino, e omul care a gestionat din umbră inclusiv aducerea Cupei Mondiale în Arabia Saudită 2034.

Bin Salman (dreapta), aici alături de șeful FIFA, Gianni Infantino, girează megaproiectul saudit, la care e racordat și clubul Al-Ula. Credit line: AFP / AFP / Profimedia

Iar Comisia Regală Al-Ula a fost introdusă într-un megaproiect național, intitulat ”Saudi Arabia Vision 2030”, care vizează dezvoltarea regatului pe axe economice, culturale și sociale, precum și reducerea dependenței de resursele petroliere. Al-Ula a primit prioritate inclusiv fiindcă găzduiește un imens sit arheologic, de valoare istorică pentru Arabia Saudită, trecut și în patrimoniul UNESCO.

Vom lua decizia potrivită după ce se termină sezonul în România. E prea devreme acum să discutăm despre viitorul lui Jair. Totul e posibil. Dar momentan perioada de transferuri nu e deschisă”, Alessandro Pezzoli, agentul lui Jair, pentru sportpesurse.ro

E contextul în care echipa de fotbal primește finanțări substanțiale, chiar și în ligile inferioare, având drept țintă promovarea rapidă în L1. Astfel, Jair e aproape să nimerească în mijlocul comorii saudite!

Al-Ula își dispută partidele pe stadionul din Medina, unul dintre orașele sfinte pentru arabi

Cipru – varianta B, nu mai e prioritate la U Craiova

Al-Ula nu e singura opțiune deschisă pentru Jair. Surse apropiate fotbalistului spun că brazilianul are pe masă și o propunere din Cipru, de la o formație de cupe europene. Condițiile financiare nu ar fi însă la fel de atractive.

Va fi însă un criteriu vital în alegerea lui Jair dat fiind faptul că va împlini 30 de ani în august. Iar următorul contract va fi probabil ultima șansă pentru a pune mâna pe un salariu foarte mare.

Și din Liga 1 ar exista o pistă: Universitatea Craiova. Dacă patronul Mihai Rotaru și-l dorește de mai multă vreme pe Jair, Gâlcă nu-l trece însă printre prioritățile din mercato, spun surse din Bănie. În plus, oltenii nu ar putea concura, probabil, oferta financiară din Arabia Saudită.

71 de partide a adunat Jair pentru Petrolul în Liga 1, realizând 10 goluri

1 milion de euro este cota actuală a lui Jair pe portalul transfermarkt.com

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare