EXCLUSIV | Dănuţ Lupu, ŞOC înainte de EURO 2024: „Şi Messi, dacă era român, tot nu ar fi fost chemat de Edi Iordănescu la naţională”

România – Bulgaria 0-0 şi România – Liechtenstein 0-0 sunt cele două rezultate dezamăgitoare înregistrate de naţionala noastră, înainte de EURO 2024.

Chiar dacă n-am reuşit să marcăm niciun gol, Dănuţ Lupu nu vede neapărat o problemă în asta. Fostul mare jucător dinamovist consideră că obiectivul lui Edi Iordănescu a fost să pregătească echipa din punct de vedere fizic.

Lupu crede că meritele calificării aparţin selecţionerului

Fostul internaţional a găsit circumstanţe atenuante pentru evoluţiile oscilante ale tricolorilor, mai ales în cele două amicale menţionate.

„Este adevărat, am făcut două jocuri slabe din toate punctele de vedere. Să nu uităm că este o perioadă de încărcare la nivel fizic. Asta a contat mai mult decât rezultatele. Bine că n-am luat gol. În această perioadă a anului, organismul jucătorului este învăţat să intre în vacanţă. Mai ales, la noi, la români, că nu prea mergem la turneele finale.

Şi acum, să vă zic ceva, să recunoaştem: ne-am calificat la EURO datorită grupului, nu calităţilor individuale ale jucătorilor. Edi a reuşit să-i strângă la un loc, să facă o echipă naţionaă unită. Cine ştie… poate ne-am păstrat golurile pentru meciurile oficiale”, a spus Dănuţ Lupu pentru Sportpesurse.ro.

De ce Messi n-ar fi „prins” naţionala României

Lupu punctează principala calitate a lui Edi Iordănescu: faptul că a impus disciplina printre tricolori.

„Am auzit şi că unii îl cer pe Mitriţă la naţională. Să vă zic ceva: Edi a vorbit de 3 ori cu el, i-a spus ce vrea de la el. La Edi, dacă nu faci faza de apărare, nu vii, nu joci. Din acest punct de vedere, şi Messi, dacă era român, tot nu ar fi fost chemat de Edi Iordănescu la naţională.

Am încredere în Alibec, că dăm gol cu el la EURO”, a adăugat Lupu.

Rămâne Iordănescu jr. la naţională?

Dănuţ Lupu a vorbit şi despre condiţiile în care ar putea rămâne Edi Iordănescu la echipa naţională şi după EURO 2024: „Dacă trecem de grupe, rămâne. Dacă nu, nu! Lumea îi va sări în cap dacă plecăm acasă imediat după meciurile din grupă”.

Subiectul contractului selecţionerului a fost abordat şi de Ionel Ganea.

„Cred că n-a semnat prelungirea până acum pentru că va pleca în ţările calde. Are ofertă de la arabi şi poate s-a şi înţeles cu ei. Pe cine văd selecţioner dacă Edi pleacă?

Am trei nume pentru voi: Gică Hagi, Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu. Ca Federaţie, dacă vrei să faci treabă cu echipa naţională, investeşti. Dai şi 1 milion de dolari salariu, nu te uiţi la bani, e vorba de echipa naţională, totuşi”, a spus Ionel Ganea pentru Sportpesurse.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare