El este stâlpul nostru român! Pe cine a numit Adrian Mutu liderul naționalei României „Se face respectat prin profesionalism”

Radu Drăgușin (22 de ani) este unul dintre jucătorii României care au avut evoluții solide pe tot parcursul Campionatului European. Adrian Mutu (45 de ani) l-a lăudat pe stâlpul apărării al echipei naționale a României și-l consideră chiar liderul din teren.

Adrian Mutu, „Devine liderul acestei generații”

Adrian Mutu a fost invitat la FANATIK și a vorbit despre prestația tricolorilor la EURO 2024. Subiectul principal a fost despre înfrângerea României împotriva Olandeim scor 0-3. Însă, printre acestea, „Briliantul” a vorbit și despre Radu Drăgușin, care a făcut un turneu final de senzație.

Din perspectiva lui Adrian Mutu, fundașul central de la Tottenham este viitorul naționalei României și dă dovadă de profesionalism.

Mi s-a părut tot turneul bine. A mai avut și aseară, a crezut că iese mingea, ăla a făcut un gest tehnic extraordinar la golul doi. Incredibil, cum a putut să țină mingea în teren acolo. Toți am fi spus că e afară.

Poate aici Gakpo și probabil mai atent la De Bruyne, restul.. Fără el aseară, scorul era mult mai mare. Nu pot să spun numărul, dar mai luam goluri. Tot turneul, Drăgușin a făcut un turneu bun.

Se maturizează, devine liderul acestei generații, e tânăr. Trebuie să îl și investim cu această postură, e un băiat serios, merită. Avem nevoie de un lider. Chiar dacă nu e prea vocal, eu îl știu pentru că l-am antrenat, chiar eu l-am luat la U21.

E un lider silențios, care se face respectat prin profesionalism, calmitate și ce demonstrează pe teren. El e viitorul naționalei noastre și de la el trebuie să pornim.” a spus Adrian Mutu despre Radu Drăgușin, la Fanatik.

Mihai Stoichiță este mândru de Tricolorii lui Edi Iordănescu!

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță (70 de ani), a fost prezent la interviul cu jurnaliștii români și a oferit declarații emoționante.

Sunt român cu foarte multă mândrie. De foarte multă vreme nu am mai avut sentimentul ăsta. E principalul câștig, lăsați rezultatele. (n.r. v-ați fi așteptat să vedeți atât de multă lume la meciuri?) Nu. Mă gândeam că Germania este o țară destul de scumpă, greu de accesat, e vacanță. Atașamentul față de culori, nu neapărat de echipa națională, a fost primordial.

Probabil că unii și-au sacrificat banii pe care-i mai aveau strânși să ajungă în Germania, să fie alături de această echipă. Când spui că ești român cu toată inima e principalul lucru pe care l-ai câștigat.

(n.r. despre urnele Campionatului Mondial din 2026) Să avem răbdare, dar sincer, la ora actuală, avem probleme cu echipele mari. Mai e timp până la preliminarii și multe lucruri mai pot fi puse la punct, la analize. Am avut situații de gol în cele trei meciuri, însă se poate lucra și finalizarea. Victoria cu Ucraina, care a părut suprinzătoare pentru mulți, ne-am dat seama că puteam mult mai mult.

O să fie din ce în ce mai greu, că ștacheta e ridicată și trebuie la fiecare meci să nu cumva să dai senzația că nu te dăruiești pentru România.” a declarat Mihai Stoichiță.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare