Edi Iordănescu îi ţine în joc de glezne pe oficialii FRF. Victoria cu Ucraina a complicat negocierile pentru prelungirea contractului selecţionerului

Victoria frumoasă, 3-0, obţinută de naţionala României în meciul cu Ucraina le-a confirmat oficialilor FRF opinia că prima noastră reprezentativă trebuie să continue cu Edi Iordănescu la timonă.

Problema este că debutul fabulos al tricolorilor la EURO 2024 a complicat discuţiile cu selecţionerul, privind prelungirea contractului.

Oficialii FRF, cu spatele la zid

Acordul antrenorului de 45 de ani cu FRF expiră la finalul aventurii României la turneul din Germania. Prima opţiune pentru Răzvan Burleanu rămâne tot Iordănescu junior. În contextul victoriei de luni, asul e în mâneca lui Edi. Selecţionerul se află în poziţia în care poate impune condiţii referitoare la salariul său, la remuneraţiile colaboratorilor din staff, dar şi la obiectivele pentru următorii 4 ani.

Preşedintele FRF are acum o presiune pe care trebuie s-o gestioneze cu tact, având în vedere valul de simpatie şi popularitate pe care s-a „urcat” Edi Iordănescu în urma victoriei cu Ucraina.

Ce simte Mihai Stoichiţă

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a vorbit despre şansele ca selecţionerul să continue pe banca naţionalei şi după EURO 2024.

Eu cred că lacrimile din ochii lui şi bucuria pe care a avut-o spun multe despre continuitatea lui la echipa naţională. Nu vreau să dezvolt prea mult acest subiect, pentru că nu îmi mai aparţine mie.

Propunerea îmi aparţine şi preşedintele va continua să aibă cu el întâlniri în care să vedem ce opţiuni are pentru viitor. Îşi doreşte să aibă continuitate. Este o muncă, iar producţia începe să se vadă în România.

Echipele de club sunt interesate să crească jucători şi sper ca în curând să existe un echilibru între import şi export. Am senzaţia că importul depăşeşte exportul pe care îl avem la fotbalişti.

Edi, văzând jucătorii, va avea mai multă încredere în ceea ce poate să facă în România. Da, pot să spun răspicat că sunt şanse mari să continue. Nu am apucat să vorbesc cu el după meci.

Am plecat de la stadion, sunt nişte reguli de respectat. Mă voi întâlni cu el în gară la Leordeni, cum se spune. Voi bea o bere în gară cu el, la Munchen. Am paporniţă şi praz de la Geolgău.

Am uitat un cuvânt: respect. Şi-a cucerit respectul jucătorilor şi adeziunea lor la ceea ce vrea să facă. Îmi dă încredere acest lucru. Este o victorie pe care o asemăn cu victoria cu Columbia din 1994.

Mă gândesc că atunci când am jucat în primul meci cu Columbia. Este victoria României care infirmă calculele hârtiei, ale rău-voitorilor”, a spus Mihai Stoichiţă la fanatik.ro.

Edi Iordănescu, savuros după meciul cu Ucraina

Selecționerul a apreciat că au existat și unele aspecte nu foarte bune în jocul „tricolorilor”, care urmează să fie lucrate în zilele următoare, însă nu înainte de a face o glumă referitoare la super-golul marcat de Nicolae Stanciu în prima repriză.

Antrenorul român și-a manifestat temerea legată de posibilitatea ca „elevul” său, căpitanul echipei naționale a României, să înceapă să îl privească de sus ca urmare a reușitei care a impresionat întreaga lume fotbalistică.

„(n.r. despre Nicolae Stanciu) Sper să mă și salute acum, poate nu mă mai bagă în seamă acum. Starul nostru este echipa, le mulțumesc tuturor care au intrat pe teren, dar și celor care au rămas pe bancă. Hai să ne bucurăm astăzi, urmează analiza, au fost și lucruri poate nu foarte bune, echipa trebuie să se bucure, să consume momentul, suntem sinceri, de mâine continuă drumul nostru.

Sunt secrete față de adversarii noștri, încercăm să ținem grupul capacitat înainte de fiecare partidă”, a spus Edi Iordănescu pentru Pro TV după România – Ucraina 3-0.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare