Edi Iordănescu a scris istorie! Topul select în care a intrat selecționerul României

România a debutat la EURO 2024 cu o victorie clară în fața Ucrainei, scor 3-0.

Edi Iordănescu a ajuns la 25 de meciuri pe banca României

Numit în ianuarie 2022 pe banca României, Edi Iordănescu a ajuns la 25 de partide la cârma primei reprezentative. Astfel, tehnicianul a intrat într-un top select al antrenorilor cu cele mai multe meciuri ca selecționer al „tricolorilor”, condus chiar de tatăl său, Anghel Iordănescu (100 de jocuri ca selecționer al României).

Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a ajuns la 25 de meciuri pe banca naționalei României și a intrat între primii 10 selecționeri din istorie, depășindu-l pe Cosmin Contra (24).

Primul în această ierarhie este chiar tatăl său, Anghel Iordănescu, cu 100 de jocuri în 3 mandate diferite (1993-1998, 2002-2004, 2014-2016).

SelecționerMeciuri
Anghel Iordănescu100
Victor Piţurcă95
Mircea Lucescu58
Emerich Jenei51
Costel Rădulescu49
Angelo Niculescu38
Valentin Stănescu36
Ştefan Kovacs34
Gh. Popescu I28
Edward Iordănescu25

Ce a reușit Edward Iordănescu pe banca României:
– calificarea la EURO 2024 de pe primul loc, neînvins, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.
– 13 meciuri oficiale consecutive fără înfrângere.
– a doua victorie a României la un Campionat European (după 3-2 contra Angliei la EURO 2000) și cel mai clar succes de la toate turneele finale la care am fost prezenți”
, a transmis FRF.

Edi Iordănescu a anunțat nașterea „Generației de suflet” a fotbalului românesc

La conferința de presă susținută la finalul partidei de la Munchen, Edi Iordănescu s-a înclinat pur și simplu în fața jucătorilor săi pentru modul în care s-au prezentat în jocul contra Ucrainei.

„Legat de această generație, vă rog ceva. Am văzut că deja începe să fie numită în fel și fel. Sunt antrenorul lor și vă rog cu toată puterea. Nu numiți în niciun fel, au fost în trecut generații de aur, știți că au fost extraordinari în trecut, băieții au făcut performanță. Această generație nu reprezintă niciun metal, de niciun fel, reprezintă generația de suflet.

V-aș ruga să o numit generatia de suflet. Echipa care a pus cel mai mult suflet în tot ce a făcut. Știu multe din trecut, pentru că familia mea a mai fost implicată în astfel de momente, sunt sigur că și în trecut au pus foarte mult suflet, dar suflet ca generația asta și inimă atât de mare sunt sigur că nu a mai fost.

Trebuie să fie generația de suflet a românilor. Românii să învețe să o iubească și să învețe să pună suflet alături de ei. Atunci când fac asta, generația asta nu are limite. A fost victoria generației de suflet, băieții aștia au dat multe borne peste cap, au alergat continuu, până când efectiv unul sau altul au căzut din picioare și a trebuit să îi schimbăm. Un efort total, le sunt recunoscător și sunt mândru de ei”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă susținută la finalul meciului România – Ucraina 3-0.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare