Dumitru Dragomir vede naționala României departe! Cum a reacționat fostul șef LPF după eliminarea Tricolorilor de la EURO 2024

România a fost eliminată de la Campionatul European, după ce a fost învinsă de Olanda, scor 0-3, în optimile de finală. Chiar după evoluțiile impresionante ale tricolorilor la EURO 2024, Dumitru Dragomir a rămas cu o imagine plăcută față elevii lui Edi Iordănescu.

Dumitru Dragomir, „Performanța nu e grozavă, dar e bună”

Spectacolul din tribune al suporterilor români a fost unul impresionant pentru fostul șef LPF. Însă, după părerea lui Dumitru Dragomir, după acest turneu final, tricolorii ar risca să nu mai aibă parte de o astfel de atmosferă.

Cu toate acestea, fostul șef LPF a declarat că jocul echipei naționale nu a fost unul grozav, dar chiar și așa parcursul de la EURO 2024 al României trebuie felicitat.

Am revenit cu picioarele pe pământ. Domne, e bine să felicităm pentru ce au făcut. Și pe antrenorul Edi, dar nimeni nu a spus că noi acum ne-am calificat din 24 de echipe. În 2008, ne-am calificat cu 16 echipe.

Acum au băgat 24 de echipe. Noi ne-am calificat cu două echipe în război (n.r. Belarus și Israel), care n-au jucat pe terenul lor, cu a treia (n.r.- Ucraina), aici, de am crezut că ne bat de ne usucă și a fost invers.

Dar, performanța nu e grozavă, dar e bună. Pentru că am dat satisfacție unor români, care suferă în străinătate săracii. Ei trebuiau să își verse amarul și frustrările pentru că n-au plecat de bine din țară și pentru ei asta a fost o refulare extraordinară. Publicul ăsta, vrei nu vrei nu ai cum să nu îl iubești, dacă ești român.

Dumitru Dragomir, „Putem să câștigăm Cupa Mondială”

Masa a fost fericită că au avut unde să se dezlănțuie, iar spectacolul din tribune este unic. Așa ceva nu cred că va mai fi în istorie. Putem să câștigăm Cupa Mondială. La imn suntem pe primul loc în lume! Nici americanii nu bagă cum băgăm noi. Și eu am fost mândru de chestia asta.

Echipa națională este de felicitat. Pentru rezultate, mai puțin. Nu am făcut jocuri extraordinare. Din punct de vedere tactic, Edi Iordănescu a jucat bine. Și aseară. Că la valoarea echipei noastre puteam să luăm șapte.” a transmis Dumitru Dragomir.

Victor Pițurcă dă vina pe fotbalul românesc

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, este revoltat de faptul că România s-a prezentat la turneul final din Germania cu un singur fundaș stânga. Cu toate acestea, Pițurcă nu dă vina pe Edi Iordănescu deoarece acesta susține că este o problemă a fotbalului românesc, iar selecționerul nu avea alte variante.

Olandezii au făcut ce au vrut în flancul nostru stâng. Apoi, chiar dacă nu s-a jucat prea mult pe partea lui Gakpo, este inadmisibil să-l lași pe Rațiu nedublat, în duel unu contra unu cu Gakpo. Ducem lipsă de fundaș stânga.

E inadmisibil pentru fotbalul românesc să mergem la EURO doar cu un fundaș stânga de meserie, Bancu, suspendat de la meciul cu Olanda. Nu dau vina pe selecționer. E o problemă a fotbalului românesc. Nici Mogoș nu poate să joace fundaș stânga.” a declarat Victor Pițurcă, potrivit Fanatik.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare