Dinamo și Rapid, fără suporteri pe stadioane? Ce instituție solicită închiderea arenelor pentru cele două cluburi

Dinamo și Rapid riscă să nu se poată baza pe sprijinul suporterilor pentru cel puțin un meci. Într-o ședință care va avea loc miercuri, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal va judeca cele două cazuri ale formațiilor din SuperLiga, după întâmplările petrecute recent, la meciurile pe care cele două echipe le-au disputat în runda cu numărul 30.

La partida Dinamo – UTA Arad, de pe stadionul „Arcul de Triumf”, fanii dinamoviști s-au bătut pe teren cu suporterii arădenilor, care au fost însoțiți la meci de susținătorii CSA Steaua, cu care sunt înfrățiți.

Jandarmeria solicită ca Dinamo și Rapid să evolueze fără suporteri pe stadion

Comisia de Disciplină din cadrul FRF va lua o decizie miercuri, cu privire la evenimentele dure petrecute la meciurile tari din ultima etapă a sezonului regulat, după ce va analiza memoriile depuse de Jandarmeria Română, împreună cu rapoartele arbitrilor și ale observatorilor de la partidele Rapid – FCSB și Dinamo – UTA Arad. Jandarmeria solicită ca cele două formații să dispute următoarele meciuri de pe teren propriu cu porțile închise.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a menționat faptul că au fost înaintate adrese către Federația Română de Fotbal și către LPF, cu privire la incidentele care au avut loc recent pe stadioanele din București.

„Jandarmeria confirmă faptul că va sesiza cele două foruri (n.r. FRF și LPF) cu privire la ultimele incidente”, a declarat Alexandru Iacob

Incidente grave petrecute la meciul dintre Dinamo și UTA Arad

Dinamo a fost vizitată de arădenii de la UTA, într-un meci din cadrul rundei cu numărul 30 din SuperLiga. Rivalitatea dintre cele două grupări a dus la evenimente violente, cu atât mai mult cu cât suporterii oaspeților au fost însoțiți de cei de la CSA Steaua, cu care au o relație de prietenie.

Scene șocante s-au petrecut în interiorul stadionului, cât și pe străzile din apropierea arenei, înaintea începerii duelului din SuperLiga. Ulterior, Jandarmeria a transmis un comunicat de presă, menit să explice ce s-a întâmplat la meciul Dinamo – UTA Arad și ce măsuri au fost luate.

Comunicatul Jandarmeriei, în legătură cu meciul Dinamo – UTA Arad

„Organizatorul evenimentului sportiv a permis prezența și altor suporteri din București în zona destinată galeriei echipei oaspete, însă fără afișarea altor însemne în afară de cele care aparțin echipei FC UTA Arad.

Astfel, pe timpul deplasării suporterilor echipei CSA STEAUA București, între stația de tramvai Cașin și arena sportivă, aceștia nu au cooperat cu forțele de ordine, au forțat dispozitivul de jandarmi și au folosit materiale pirotehnice, motiv pentru care au fost folosite mijloacele de intervenție cu substanță iritant-lacrimogenă din dotarea jandarmilor.

De asemenea, în interiorul arenei sportive, înainte de începerea meciului de fotbal, suporteri ai echipei Dinamo, dispuși în Tribuna a II-a, au aruncat cu materiale pirotehnice către galeria echipei oaspete, dispusă în Peluza Sud.

Totodată, aceștia au pătruns pe suprafața de joc, provocându-i pe suporterii oaspeți să participe la scandal, context în care, aceștia din urmă au coborât din peluză, pe suprafața de joc, alimentând conflictul.

Forțele de ordine au intervenit prompt pentru aplanarea situației, iar suporterii celor două echipe au fost dispersați către locurile prestabilite pentru aceștia.

Precizăm faptul că, în urma incidentelor, nicio persoană nu a fost rănită, iar în urma vizionării imaginilor operative, vom aplica măsurile legale care se impun și vom reveni cu informații suplimentare.

Totodată, subliniem responsabilitatea societății de pază și protecție, în ceea ce privește serviciul de asigurare a ordinii și siguranței în incinta arenelor sportive, conform prevederilor Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările ulterioare, astfel:

Art. 13 – Serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive se prestează numai de către societăţile specializate de protecţie şi pază care au prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare acest obiect de activitate.

Art. 14. Prin servicii de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive se înţelege:

g) interzicerea pătrunderii în suprafaţa de joc sau în zona vestiarelor şi a băncilor de rezerve a persoanelor care nu au drept de acces în aceste zone”, a comunicat Jandarmeria Română.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare