David Popovici, triumf în proba de 200 metri liber de la Barcelona! Victorie senzațională a românului în fața campionului mondial

David Popovici (19 ani), fenomenul natației din România, s-a impus în proba de 200 metri liber din cadrul celei de-a doua etape a circuitului Mare Nostrum (Barcelona).

Românul a reușit să parcurgă cele patru lungimi de bazin în 1:44,74, reușind să-i ia fața actualului campion mondial, sud-coreeanul Sunwoo Hwang.

David Popovici, în mare formă înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Cu 58 de zile înaintea startului Olimpiadei din capitala Franței, înotătorul din România a concurat în a doua rundă a circuitului Mare Nostrum, care are trei opriri. Prima dintre ele s-a petrecut la sfârșitul săptămânii precedente, la Canet-en-Rousillon (Franța), în zilele de miercuri și joi este programat concursul la Barcelona, urmând ca pe 1 și 2 iunie să se desfășoare etapa de la Monte Carlo.

David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp (1:48,16) la proba de 200 metri liber. A început finala A de pe culoarul secund. I-au făcut concurență sportivi din Coreea de Sud, Japonia și Italia.

Sunwoo Hwang, campionul en-titre, după cum am menționat anterior, și-a adjudecat titlul în luna februarie, la Doha. De asemenea, acesta se poate lăuda și cu argintul obținut în anul 2022 și cu bronzul din 2023.

În bazinul cu acoperiș retractabil din Barcelona, David Popovici a înregistrat cel mai bun timp al său din 2024, 1:44,74. Românul a reușit să întoarcă al doilea la 50 și la 100 de metri, preluând ulterior „șefia” în cursă. A terminat duelul cu rivalii săi stabilind recordul competiției.

  • Vechiul record fusese stabilit de Paul Biedermann, în anul 2005 (1:44,88).
  • Cel mai bun timp pe care l-a scos David Popovici în această probă, pe parcursul anului curent, a fost 1:45,10.

Sunwoo Hwang (1:45,68) și japonezul Katsuhiro Matsumoto (1:46,09), un alt adversar puternic, nu i-au făcut față „tricolorului”.

NU RATA: David Popovici, emoții uriașe cu două luni înainte de olimpiada de la Paris! Sportivul recunoaște postura în care se simte cel mai incomod: “Sunt un împiedicat!

Mai urmează o probă la Barcelona

David Popovici se află în fața probei de 100 metri liber, care va avea loc joi. Din nou, tânărul înotător se va lupta cu Sunwoo Hwang pentru victorie. De asemenea, printre cei care vor încerca să obțină victoria se mai află Alessandro Miressi (Italia), Andrej Barna (Ungaria), Thomas Ceccon (Italia), Diogo Maros Ribeiro (Portugalia) și Kristof Milak (Ungaria).

În acest an, David Popovici a luat startul în două competiții la nivel internațional și în una pe tărâm românesc.

Între 17 și 23 iunie, cu o lună rămasă înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august), David Popovici va participa la Campionatele Europene de la Belgrad.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare