Dan Petrescu a găsit un motiv de nemulțumire și înainte de meciul retragerii „Generației de Aur”! Ce a scos în evidență antrenorul de la CFR Cluj

Recunoscut în fotbalul românesc, printre altele, pentru faptul că are tendința de a se plânge frecvent în legătură cu anumite aspecte legate de meciurile echipei sale, Dan Petrescu a făcut acest lucru, mai degrabă sub formă de glumă ce e drept, și înaintea meciului care consemnează retragerea „oficială” a „Generației de Aur”.

Partida în care această echipă istorică a fotbalului românesc se va duela cu o selecționată a întregii lumi condusă de pe banca tehnică de marele Jose Mourinho a fost programată să se dispute sâmbătă seară, de la 20:30, pe Arena Națională.

Dan Petrescu, destul de temător înainte de „ultimul dans” al „Generației de Aur”

Înaintea acestei confruntări, antrenorul de la CFR Cluj a dorit să scoată în evidență faptul că el și coechipierii lui vor fi nevoiți în principiu să se dueleze cu adversari ceva mai tineri decât ei, fapt care, din motive evidente, ar urma să genereze anumite dificultăți în timpul jocului.

Pe de altă parte, cel poreclit „Bursucul” a apreciat și că oamenii care și-au achiziționat bilete pentru acest eveniment ar urma să se bucure pur și simplu de jocul în sine, fără să fie prea mult interesați de rezultatul final.

Nu în ultimul rând, Dan Petrescu a făcut o comparație și între nivelul la care evoluau la acea vreme el și coechipierii lui din „Generația de Aur” și cel la care se află în prezent jucătorii care sunt convocați în mod regulat de Edi Iordănescu la echipa națională.

Ce a spus „Bursucul” despre fotbaliștii din prezent de la echipa națională a României

„E clar că nu vom mai fi ce am fost. Lumea știe asta. Dar cei care vin cred că vin pentru ce a însemnat această generație, care a adus rezultate extraordinare. Sper să fie o seară frumoasă.

Toți ne-am antrenat și vrem să arătăm cât de cât, dar va fi greu. Mai ales că adversarii sunt mult mai tineri și parcă arată mai bine. Sper să nu fie așa răi cu noi, iar noi să știm să ținem de minge, pentru că aveam calitatea asta. Avem posesie bună.

Erau jucători buni, care jucau la un nivel bun. Toți jucam în campionate mari. Azi joacă în liga a doua din Italia. Am făcut un grup extraordinar, eram uniți. Iar antrenorul, unul extraordinar, a știut să ceară exact ce trebuie. Dar fără jucători de valoare nu ai cum să câștig.

Problema e că sunt prea mulți antrenori pe teren. Să vedem cine mai joacă, că de antrenat antrenăm”, a spus Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare