Cum s-a decis partida Hermannstadt – FC Botoșani 1-1: „M-a ajutat Dumnezeu, m-am rugat înainte de meci”. Concluziile lui Marius Măldărășanu

La finalul meciului Hermannstadt – FC Botoșani 1-1, disputat în etapa a cincea a play-out-ului acestui sezon de Superliga, Cristi Neguț, cel care a reușit să „smulgă” un punct pentru echipa antrenată de Marius Măldărășanu în prelungirile jocului, a dezvăluit aspectul care a contat în opinia sa decisiv în obținerea acestui rezultat.

Sibienii au avut o misiune foarte dificilă în această partidă, întrucât au evoluat în inferioritate numerică din minutul 24, atunci când italianul Alessandro Murgia a văzut direct cartonașul roșu după o intrare dură avută asupra unui adversar.

Cristi Neguț a dezvăluit că a apelat la ajutorul Divinității înainte de meciul Hermannstadt – FC Botoșani 1-1

În minutul 61, oaspeții au reușit să deschidă scorul prin Sebastian Mailat, dar cei de la Hermannstadt au sperat până la final și au încercat să egaleze chiar și cu un jucător mai puțin pe teren.

Eforturile lor au dat roade în minutul 90+2, atunci când Cristi Neguț a reușit să înscrie cu o execuție superbă din lovitură liberă. La final, el a dezvăluit că a simțit că a fost vorba și de puțin ajutor Divin la faza respectivă.

„A fost un meci destul de greu, ne așteptam la acest lucru, în condițiile date un punct este binevenit, suntem fericiți că nu am pierdut acest joc. Ai un sentiment unic după ce marchezi. Dumnezeu m-a ajutat, m-am rugat înainte de meci să îmi ajut echipa.

Mă bucur că s-a întors și sper să se mai întoarcă, încă mai avem de întors, orice victorie în prelungiri ar fi frumoasă până la sfârșitul acestui an. Pentru asta muncim, să terminăm pe primul loc (n.r. în play-out)”, a spus Cristi Neguț la finalul meciului Hermannstadt – FC Botoșani 1-1. 

De asemenea, coechipierul lui Cristi Neguț, Raul Opruț, a vorbit și el despre obiectivul celor de la Hermannstadt în acest final de sezon, constituit de câștigarea play-out-ului. 

„Am luat un punct, suntem fericiți că am dat gol în ultimele minute. De multe ori am luat gol în ultimele minute. A fost un joc greu, am muncit mult, am avut o atitudine pozitivă până în ultimul minut și am luat un punct. Da, am încercat să avem atitudine, să jucăm cât ne-au permis cei de la Botoșani, am depus efort, eram cu un om în minus. Din păcate, nu ne așteptam ca după 25-30 de minute să fim în inferioritate, dar mă bucur că am trecut peste acea eliminare.

(n.r. despre eliminarea lui Murgia) Am fost acolo, pot să fiu foarte subiectiv, părea că a fost intensitate, el mi-a zis că nu s-a dus cu piciorul sus, dar părea să fie intensitate, acum trebuie să văd reluările, nu vreau să comentez eu acum. (n.r. despre Cristi Neguț și golul său) S-a văzut că are plăcere de fotbal și ne bucurăm pentru el, pentru noi, că am reușit să obținem un punct. Suntem și o echipă de moral, depinde de meciuri, cu siguranță ne va ajuta. Sperăm să o ținem tot așa și să ne bucurăm la locul 1 din play-out”, a spus și fundașul stânga la finalul partidei. 

Concluziile lui Marius Măldărășanu după această partidă

Antrenorul grupării sibiene a dorit în mod special să își felicite jucătorii pentru determinarea arătată în timpul jocului, în special din momentul în care au rămas în inferioritate numerică: 

„De data asta s-a întâmplat bine pentru noi. Un meci tensionat, pe care l-am început bine ca și control al jocului. A venit această eliminare, cred că au avut două ocazii în prima repriză, dar în a doua repriză nu au avut nicio ocazie.

Mă bucur că băieții au dat totul, au avut atitudine. Era normal să riscăm, nu mai aveam ce pierde. Norocul s-a întors și de partea noastră. Este un punct cât o victorie. I-am felicitat, asta cred că ne dorim toți antrenorii, ca cei de pe bancă să vină cu un plus. Toți au intrat bine, au intrat cu ceva, dându-le poate un impuls și celor care erau de la început. Dacă jucam 11 contra 11, lucrurile stăteau cu totul și cu totul diferit.

A venit această inspirație a lui Cristi Neguț, cu șutul ăsta, a simțit. Le cer personalitate, să încerce, au calitate tehnică, cred foarte mult în ei. Multe nu sunt de spus. E un punct norocos, dar un punct cât o victorie, în contextul în care am jucat foarte mult în inferioritate”. 

 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare