Cum a reacţionat ITIA, agenția care a suspendat-o pe Simona Halep, după ce TAS le-a răsturnat, practic, decizia

TAS i-a redus azi suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Decizia a fost luată în unanimitate, de toți cei trei arbitri. Practic, arbitrii TAS au respins acuzațiile iniţiale venite de la ITIA.

ITIA aşteaptă decizia completă şi motivată şi “o va analiza amănunţit”, a precizat şefa agenţiei.

ITIA spune că respectă dreptul la apel

La scurt timp după vestea bună prmită de Simona Halep, pe site-ul oficial al celor de la ITIA a apărut și o primă reacție, prin vocea lui Karen Moorhouse, cea care ocupă funcția de director executiv.

„Un element esențial al procesului anti-doping este posibilitatea sportivului de a contesta, iar ITIA respectă atât acest drept, cât și verdictul ulterior.

ITIA așteaptă motivarea integrală, pe care o va analiza amplu”, a declarat Moorhouse.

Iată reacţia pe larg a celor de la ITIA:

“Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) ia act de decizia de astăzi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul jucătoarei de tenis din România Simona Halep.

În urma unei audieri care a avut loc în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne (Elveţia), comisia TAS a admis parţial apelul formulat de Halep împotriva unei sancţiuni disciplinare impuse de un tribunal independent în septembrie 2023, reducând perioada de ineligibilitate de la patru ani la nouă luni.

Decizia de astăzi vine sub forma unei „hotărâri operative”, urmând ca decizia completă a comisiei TAS să fie prezentată în scris la o dată ulterioară”.

Altfel, “jucătoarea este liberă să îşi continue activitatea începând cu data de astăzi, sub rezerva cerinţelor privind data de înscriere la anumite turnee”, a adăugat ITIA.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare