Cu ce echipă ține George Simion, vulcanicul șef AUR. Deputatul și-a recunoscut simpatiile în materie de fotbal

În urmă cu ceva timp s-a aflat cu ce echipă ține George Simion, liderul partidului AUR, întrucât chiar el a făcut o dezvăluire în acest sens.

Despre el s-a spus de-a lungul ultimilor ani, în principal din momentul decembrie 2020, atunci când a obținut un mandat de deputat în Parlamentul României, că ar avea anumite legături cu fenomenul ultras din țara noastră, fiind chiar membru fondator al grupurilor naționaliste „Honot et Patria” și „Uniți sub Tricolor”.

George Simion a vorbit în urmă cu ceva timp despre simpatiile sale în materie de fotbal

De altfel, George Simion nu a ascuns niciodată faptul că principala sa cauză, inclusiv în politică, este reprezentată de unirea României cu Republica Moldova.

Președintele „Alianței pentru Unirea Românilor” a vorbit în mai multe rânduri în mod public despre faptul că este pasionat de fotbal, iar la un moment dat a dezvăluit și ce simpatii a avut de-a lungul vieții sale din acest punct de vedere.

În primul rând, a spus că în copilărie era un fan al Stelei, dar și al marii echipe construite de Silvio Berlusconi la AC Milan în anii ’90. De asemenea, așa cum era de așteptat, George Simion a explicat că a fost un susținător al „Generației de Aur” și cu această ocazie a vorbit și despre jucătorii săi preferați din acea perioadă de glorie pentru fotbalul românesc.

Liderul AUR a explicat însă că nu mai trăiește acest sport la fel cum o făcea cu ani în urmă

Pe de altă parte, co-fondatorul AUR a recunoscut că nu mai trăiește în prezent fotbalul așa cum o făcea în urmă cu ceva timp și, de asemenea, a spus că este interesat și de rezultatele obținute de către sportivii români în general la celelalte sporturi.

„Eram stelist în copilărie. Sunt un admirator al fotbalului italian. Favorita mea era AC Milan, echipa lui Berlusconi, cu Maldini, cu George Weah. Favoriții mei? Oscilam între Răducioiu și Ilie Dumitrescu. Și Lăcătuș îmi plăcea, dar acum aș spune categoric că Gheorghe Hagi a fost cel mai mare.

Din păcate nu prea mai urmăresc fotbalul, de când am început să lupt foarte mult pentru Bararabia și lupt pentru reîntregire. Am mai mers doar la meciurile României. Mă pasionează și rugbyul, handbalul, tenisul, dar am foarte puțin timp să mai urmăresc.

Nu mai este același fotbal ca în copilărie, când îmi era drag și mă simțeam reprezentat de sportivii din acele vremuri. S-a pierdut ceva, nu știu exact unde. Poate cu această globalizare, cu prea multă publicitate în jurul fenomenului. Poate și societatea a evoluat greșit, dar nu mai e sportul din anii 1990”, a spus George Simion în urmă cu ceva timp, potrivit gsp.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare