Crește presiunea pe Edi Iordănescu înainte de EURO 2024! Fotbalistul care este cerut cu insistență la echipa națională: „Nu văd altă soluție”

Selecționerul Edi Iordănescu va avea câteva decizii destul de dificile de luat în perspectiva participării echipei naționale a României la EURO 2024.

În primul rând, marea dilemă ar fi reprezentată de jucătorii care ar urma să fie convocați pe poziția de extremă stângă. Acolo evoluează unii dintre cei mai în formă jucători români ai momentului: Florinel Coman, Denis Drăguș, Valentin Mihăilă și Alex Mitriță.

Edi Iordănescu este somat din nou să îl convoace pe Alex Mitriță la EURO 2024

Ultimul dintre ei a reușit un hat-trick în meciul de luni seară dintre Farul Constanța și Universitatea Craiova, terminat la egalitate, scor 3-3, la Ovidiu. În contextul acestei evoluții, Mihai Rotaru, președintele Consiliului de Administrație de la clubul din Bănie, a ținut să își reitereze poziția față de acest subiect, așa cum era și de așteptat în mare măsură să se întâmple.

În viziunea sa, ar fi de neconceput ca Alex Mitriță să nu facă parte din lotul României pentru Campionatul European din Germania, mai ales în contextul în care Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav recent și va rata astfel turneul final.

În opinia lui Mihai Rotaru, fotbalistul echipei sale ar putea suplini fără probleme această absență a jucătorului de la Ankaragucu, chiar dacă acesta din urmă evoluează mai degrabă în flancul drept al liniei ofensive.

Ce a spus Mihai Rotaru după hat-trick-ul semnat de jucătorul său la Ovidiu

„Noi promovăm regula asta U21, dar la națională nu avem niciun jucător sub 21 de ani. Nu-l punem la socoteală pe Drăgușin pentru că el nu joacă în Superliga.

Dă măcar un exemplu, ia 2 jucători U21 la echipa națională. Nu e cazul lui Mitriță, că nu este under. Dar Mitriță va fi la Euro din punctul meu de vedere.

Nu văd altă soluție decât 100% la Euro. Este un jucător care poate să-ți facă diferența. Care joacă pe orice poziție în față. Număr 10, bandă stângă, bandă dreaptă, atacant, le joacă pe toate, este un jucător polivalent. Plus că avem 4 locuri noi pentru lotul de la Euro.

Trei date de UEFA și unul, din păcate, venit după accidentarea lui Moruțan. Având 4 locuri eliberate, Mitriță va fi acolo. Nu văd de ce selecționerul nu ar gestiona o situație în favoarea echipei naționale. Eu așa văd, Mitriță convocat la Euro. El poate să-ți acopere golul lăsat de Moruțan pentru că joacă număr 10. Acoperă acel post”, a spus Mihai Rotaru, potrivit fanatik.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare