Cosmin Contra, mesaj pentru Edi Iordănescu. Ce ar trebui să facă România ca să ne calificăm din grupe la EURO 2024

România s-a calificat la un turneu final după 8 ani de aşteptare, iar speranţele suporterilor sunt la cele mai înalte cote. Tricolorii noştri vor aborda marea provocarea, şi anume trecerea în faza următoare a competiţiei, după meciurile din grupă, contra Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei.

Cosmin Contra (48 ani) crede că Belgia pornește favorită, iar România se poate lupta pentru locul doi cu o condiție clară: să se impună în meciul de debut.

Contra, mesaj ferm pentru Edi

Chiar dacă FRF a plănuit două amicale în compania unor naţionale mai degrabă modeste (Bulgaria şi Liechtenstein), pentru ca tricolorii să plece cu un moral bun în Germania, iată că elevii lui Iordănescu jr. au dat cu băţul în baltă. România n-a marcat niciun gol înaintea turneului final.

După cele două rezultate de 0-0, România va juca următorul meci contra Ucrainei, pe 17 iunie, la EURO 2024. Cosmin Contra crede că debutul cu dreptul e crucial.

„E clar că nu suntem favoriţi în grupa de la EURO, dar pentru mine e foarte important primul meci, cel cu Ucraina. Dacă începem bine, atunci totul poate să devină mult mai simplu, cel puţin pentru a reuşi să ieşim din grupă.

Belgia este favorita grupei noastre, iar Ucraina este o formaţie mult mai bine cotată decât noi din toate punctele de vedere. Ucrainenii au şi o motivaţie extra, să-i spun aşa, motivaţia patriotică, pentru că sunt într-un război în derulare. Deci, nu suntem favoriţi la calificare.

Dar nu am fost nici în preliminarii şi am terminat grupa pe primul loc, aşa că nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla, important este ca la ora primului meci toţi jucătorii să fie în cea mai bună formă. Şi dacă reuşim un rezultat pozitiv cu Ucraina, atunci şansele de a trece de faza grupelor vor fi mult mai mari”, a declarat Cosmin Contra, într-un interviu pentru Agerpres.

Kiriţă vrea să iasă în stradă

Fostul căpitan al lui Dinamo este de părere că meciurile de la EURO 2024 vor aduce o motivație diferită și că echipa va evolua la un alt nivel.

„La EURO sunt alte meciuri, altă motivație față de amicale și putem să facem o figură frumoasă. Acum zicem că am jucat cu frâna de mână trasă, să nu ne accidentăm, dar acolo trebuie să fim motivați și să nu o gândim că o să fim ciuca bătăilor. Faptul că nu ai reușit să bați Liechtenstein este o problemă.

Vreau să fiu optimist și o să zic că facem patru puncte. Trebuie să depășească Generația de Aur, ca să ieșim în stradă. E drum lung, să nu ne hazardăm. Hai să facem alea patru puncte și după vedem. Spania câștigă EURO”, a declarat Giani Kiriță, conform orangesport.ro..

Program România la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare