Corvinul Hunedoara și-a aflat adversara din primul tur preliminar din Europa League! Deținătoarea Cupei României se va duela cu locul 2 din Ungaria

În cursul zilei de marți, la sediul UEFA de la Nyon, s-a desfășurat tragerea la sorți a dublelor manșe din primul tur preliminar al sezonului viitor de Europa League, iar Corvinul Hunedoara, deținătoarea Cupei României și-a aflat astfel adversara din această fază.

Echipa antrenată de Florin Maxim va fi nevoită să dea piept cu Paksi, formația care în sezonul trecut a încheiat campionatul în Ungaria pe locul 2, la 16 puncte în spatele campioanei Ferencvaros, cea care din această postură a mers pe ruta campioanelor din preliminariile Champions League, acolo unde se află și FCSB.

Paksi – Corvinul Hunedoara, în primul tur preliminar al sezonului viitor de Europa League

Manșa tur dintre Paksi și Corvinul Hunedoara se va disputa în Ungaria pe data de 11 iulie, în vreme ce returul a fost programat să se dispute pe 18 iulie în România.

Întrucât stadionul propriu nu îndeplinește criteriile stabilite de UEFA pentru a găzdui astfel de meciuri, oficialii clubului hunedorean au fost nevoiți să caute o altă variantă în acest sens.

În primă fază, ei au ales să meargă la Sf. Gheorghe, dar ulterior au revenit și au anunțat că au decis în cele din urmă să își dispute aceste partide din preliminariile cupelor europene pe stadionul din Sibiu.

De ce au decis hunedorenii să evolueze până la urmă la Sibiu în acest parcurs european

„Cred că cel mai important lucru care trebuie menționat acum pleacă de la inițiativa comunității locale, pe care am văzut-o propagată în spațiul public, și care se referă la dorința de a evolua în cupele europene pe o arenă cât mai apropiată de localitatea noastră, de preferință la Sibiu.

Nu în ultimul rând, și dorința jucătorilor și staff-ului a fost în concordanță cu cea a hunedorenilor, ținând cont că pe această arenă s-a obținut cea mai importantă performanță din istoria de peste 100 de ani a fotbalului din Hunedoara. Pe cale de consecință, am acționat în două direcții, concomitent.

Am făcut toate diligențele necesare pe lângă Federația Română de Fotbal, Departamentul Internațional, pentru a putea certifica UEFA, în timp util, arena din Sibiu. Pe de altă parte, ne-am adresat domnului primar, Dan Bobouțanu, cu rugămintea de a intermedia obținerea acceptului din partea Consiliului Local, Sibiu, ținând cont de faptul că stadionul “Municipal” se află în subordinea acestei entități.

Astăzi, în momentul când stăm de vorbă, ambele direcții au convers, în sensul în care putem anunța toată suflarea corvinistă că toate jocurile din competițiile continentale se vor disputa pe arena “Municipal” din Sibiu!

Da, este adevărat. Clubul Sepsi ne-a ajutat foarte mult, într-un timp, de asemenea, foarte scurt în demersul pe care l-am făcut pe lângă Federația Română de Fotbal de a obține Licența UEFA, prin procedură extraordinară.

Clubul nostru își manifestă gratitudinea pentru ajutorul necondiționat oferit de clubul din Sfântu Gheorghe, până la urmă, unei echipe care reprezintă fotbalul românesc în a doua cea mai importantă competiție europeană.

Drept urmare, le mulțumim public clubului Sepsi OSK și domnilor Dioszegi Laszlo, Kertesz David și bunului meu prieten, Hadnagy Attila și le dorim multă baftă în viitor”, a explicat recent această decizie Anton Heleșteanu, președintele Corvinului, prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare