Comunicatul CSA Steaua, după decizia Curții de Apel în privința palmaresului! Se cere pedepsirea FCSB-ului

Miercuri, 15 mai, Curtea de Apel a transmis motivarea deciziei privind palmaresul clubului Steaua.

Judecătorii au decis că CSA Steaua deține palmaresul din perioada 1947 – 1998 și că FCSB nu are drept de a folosi în scopuri comerciale sau sportive din intervalul 2003 – 2017.

CSA Steaua anunță: „Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”

La două zile de când Curtea de Apel a emis motivarea privind palmaresul Stelei, oficialii clubului din Liga 2 au reacționat. „Militarii” au transmis un comunicat prin care felicită decizia judecătorilor și îi somează pe cei de la FRF, respectiv LPF să iasă public și să anunțe ce măsuri se vor lua după „înscrierea ilegală” a FCSB-ului în prima ligă.

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua în care s-a făcut dreptate!

După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB) a venit momentul adevărului!

Din motivarea pe care Curtea de Apel București a trimis-o astăzi clubului nostru, reiese că ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului”, adică formației STEAUA BUCUREȘTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei.

Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că, palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România.

Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București, Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA, că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998, aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

De asemenea, cerem public, atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice, ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală. Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare, clubului STEAUA.

Considerăm că, aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România. Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public, a unor informații neadevărate.

În final, ținem să mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge.

Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!„, a notat CSA Steaua.

Motivarea Curții de Apel

Curtea constată că prin cererea conexă FCSB a solicitat ”să se constate dreptul său de a utiliza, în scopuri comerciale și sportive, palmaresul fostei echipe Steaua București precum și toate derivatele sportive ce rezultă din acesta, în intervalul de timp 2003-2017, susținând că are calitatea de unic continuator al activității fotbalistice al acestei echipe”.

Practic, după ce a pierdut numele Steaua și palmaresul istoric, echipa lui Gigi Becali încerca să obțină statutul de continuator al echipei istorice. Doar că judecătorii au respins clar acest lucru, ceea ce e o mare lovitură pentru FCSB.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua București» de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist «Steaua București»”, ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua București» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare