Cluburile din Superligă pun la cale un puci. Gino Iorgulescu, şedinţă cu patronii. Se răzvrătesc împotriva FRF

Patronii din prima ligă care s-au săturat să respecte regula U-21 impusă de Federaţia Română de Fotbal plănuiesc „răsturnarea” regulamentului.

Gino Iorgulescu, președintele LPF, i-a chemat la o şedinţă pe patronii din Superligă pentru a găsi împreună o soluţie prin care să nu mai fie obligaţi să utilizeze jucători U-21.

Valeriu Iftime a dezvăluit puciul

Valeriu Iftime, patronul Botoşaniului, a anunțat că o discuție între unii patroni de cluburi și Gino Iorgulescu, președintele LPF, a avut deja loc.

”Am o părere bună despre schimbarea regulii. Gino Iorgulescu ne-a invitat la o discuție tehnică, amicală. În urmă cu două săptămâni, am fost la o discuție cu patronii de la câteva echipe, a fost o chestiune informală.

Vrem să demonstrăm că toți ne dorim să fim mai competitivi, ca fotbalul românesc să crească. Am vorbit cum ar fi mai bine: cu sau fără regulă. Am discutat care sunt argumentele pentru a construi un demers ca să scoatem regula u21.

La început am crezut că e benefică regula, s-a creat și acea națională din 2019. Atunci a fost o întâmplare fericită. Am vrea să jucăm toți cu copii de 17, 18, 19 ani. Un copil la 18 ani care joacă în Liga 1 ar putea reprezenta un venit interesant pentru club. Dar unui privat nu-i poți impune așa ceva. Mai ales că în Europa nu există regula asta.

Toate astea adunate ne dau credința, certitudinea că cine vrea să joace cu copiii în Liga 1 poate avea un stimulent financiar. Și eu, de exemplu, aș vrea ca de la anul Creț, de la mine, să fie titular, Mitrov, la fel.

Vreau să am copii, caut continuu copii, dar nu trebuie să-mi impună mie Federația să joc cu fotbaliști de regulă u21. Ca să ce? Rezultatele arată că nu a fost bună regula U21”, a spus Iftime pentru gsp.ro.

Şi Narcis Răducan anunţă schimbarea

Narcis Răducan, fost conducător în Liga 1, a auzit şi el despre schimbările ce vor avea loc.

„Întâmplător, am aflat o veste foarte bună. Federația Română de Fotbal pregătește o nouă formulă privind folosirea jucătorilor Under 21. Vom trece într-o normalitate.

Folosirea acestora va genera un sistem de bonusare, nu va mai fi obligatorie. Orice echipă care folosește jucători under va fi remunerată”, a declarat Narcis Răducan la Digisport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare