Cine este „pilosul gras, fiul unui director de bancă”, cel care l-a scos din fotbal pe Neluțu Varga, patronul CFR-ului

Neluțu Varga îşi numără milioanele de euro acum, bani pe care i-a făcut din diverse afaceri, dar, în copilărie, actualul patron de la CFR Cluj visa la o carieră de fotbalist.

Conducătorul formaţiei antrenate de Adrian Mutu a început fotbalul ca fundaș central, apoi a trecut în avanposturi, post de pe care era să ajungă şi la loturile naţionale.

Un „pilos” l-a dat la o parte

Numai că Varga n-a mai ajuns niciodată să îmbrace tricoul galben al naţionalei României, indiferent de grupa de vârstă. De ce? Pentru că, potrivit unor surse, a fost preferat „un pilos gras, fiul unui director de bancă”.

A fost convocat la lotul național, însă „telegrama” i-a fost anulată după numai trei zile, pentru a i se face loc fiului unui director de bancă.

„Am fost fotbalist la CFR, până la 19 ani, înainte de Revoluție.

M-am lăsat pentru că m-am supărat după o selecție la lotul național.

Fusesem selectat, dar după trei zile m-au anunțat că merge altul, un pilos gras, fiul unui director de bancă!

Atunci am avut cea mai mare dezamăgire și am decis să mă las de fotbal.

Eram căpitan de echipă la CFR și îl aveam antrenor pe Victor Ciocan. Începusem ca fundaș central, dar am ajuns apoi atacant.

Îmi plăcea mai mult la banda dreaptă”, a spus Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, potrivit Fanatik.

Şi-a deschis şcoală de fotbal în Burkina Faso

Dacă el nu şi-a văzut visul cu ochii, adică să joace fotbal la un nivel foarte înalt, Neluțu Varga le dă şanse altor copii. El şi-a deschis şcoală de fotbal în Burkina Faso!

Patronul de la CFR Cluj s-a decis să investească în fotbalul african, acolo unde deţine 51% din acţiunile unei academii de fotbal cu 600 de copii.

„Eu am 51% din Academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine.

Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie.

O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat.

Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a zis Neluţu Varga, conform sursei menţionate.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare