Cine este Pansela, femeia discretă care i-a schimbat viața lui Florin Niță. Rămas orfan, portarul naționalei a fost nevoit să muncească zilier și să mănânce pe apucate

„Îngerul păzitor” dinte buturile naţionalei, la meciul cu Ucraina, s-a numit Florin Niţă. Goalkeeper-ul de 36 de ani a păstrat poarta noastră intactă, iar la puţinele intervenţii pe care le-a avut a arătat încredere, determinare şi concentrare.

De fapt, aceste valenţe au încununat întrega carieră a lui Florin. Plecat de jos în viaţă, de foarte jos chiar, Niţă a demonstrat ulterior o detentă incredibilă. Şi în plan personal, ca şi în timpul duelurilor cu marii atacanţi adverşi.

A împachetat cozonacii

Portarul naţionalei s-a „lovit” de fotbalul mare la o vârstă mai târzie. A debutat în prima ligă cu Chiajna, când avea 24 de ani, și după două sezoane în care fusese ba titular, ba rezervă, echipa a retrogradat. Şansa l-a dus la Steaua/FCSB, iar de acolo cariera lui a „explodat”.

Revenind la anii de sacrificiu a lui Niţă, goalkeeper-ul nostru a muncit din greu la o fabrică de cozonaci.

„Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare…

Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia.

Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac… Mă dureau picioarele, că eram mic și tot împachetam la cozonaci. Dar știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul”, a povestit Niţă pentru gsp.ro.

Cine este Pansela, femeia care i-a schimbat viaţa

„Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu.

M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc. Viața îți dă și bune, și rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci. Apoi, tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: «Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!». Așa am ajuns la fotbal.

Mi-a spus în primele zile: „Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!”, a mai povestit Niţă pentru sursa amintită.

Încurajat de soţie şi copii

După ce a reuşit în fotbal, viaţa l-a recompensat pe Niţă şi în plan personal. Portarul naţionalei are doi copii (un băiat şi o fată), iar soţia l-a susţinut necondiţionat în carieră. Familia lui Florin i-a transmis bărbatului de 36 de ani încurajări, prin intermediul Sportpesurse.ro, înainte de EURO 2024.

„Tati, eşti cel mai bun! Tati, te iubim!” – au strigat copiii la unison.

„Florin, eşti cel mai bun tată din lume, eşti cel mai bun soţ, cel mai bun om din lume. Ai trăit, ai muncit şi ai visat la ziua aceasta. E momentul tău, e momentul vostru. Visul s-a îndeplinit! Faceţi istorie! Suntem alături de voi trup şi suflet. Florin, acum eşti România!”, au fost cuvintele emoţionante ale soţiei.

Niță, aplaudat de mii de oameni la Munchen

Titularul din poarta României în meciul cu Ucraina a rămas impresionat de fanii veniți la Munchen pentru naționala lui Edi Iordănescu și a ținut să-i îndemne la calm pe colegii săi, chiar dacă debutul la turneul final din Germania a fost unul perfect.

„Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor care s-au deplasat la Munchen și celor care ne-au urmărit de acasă. Am intrat uniți, focusați și am respectat tot ce ne-a spus mister. Îl cunoaștem pe Stanciu, știm ce poate reuși. M-am bucurat foarte mult pentru cei care au marcat. Putem reuși lucruri mari.

Vreau să stăm cât mai mult timp aici, vom vedea. Vreau să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne focusăm pe următorul meci. Îmi doresc din tot sufletul ca după meciul cu Belgia să spunem că ne-am calificat mai departe”, a spus Niță.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare