Cine câștigă meciul România – Ucraina, de la EURO 2024? Un supercomputer a dat verdictul după 10 mii de analize

Supercomputerul Opta a realizat 10 mii de analize pentru a da un rezultat final al partidei dintre România și Ucraina. Cele două naționale debutează la EURO 2024 cu un meci direct programat luni, 17 iunie, de la 16:00.

Cu o singură victorie în istoria participărilor la EURO, România se agață de șansele ei pentru o prezență cât mai spectaculoasă la EURO 2024. Edi Iordănescu a fixat ca obiectiv calificarea în optimi. Ucraina este primul adversar care le va ieși în față tricolorilor.

Supercomputerul Opta, despre învingătoarea din meciul România – Ucraina

Diferența de cotă între România și Ucraina este uriașă. De fapt, naționala noastră este pe ultimul loc în ceea ce privește suma cotelor jucătorilor.

Stanciu și compania speră ca realitatea din teren să fie mai îngăduitoare decât o arată statisticile. Iar una dintre analizele statisticienilor spune că Ucraina va ieși învingătoare luni seara, în fața românilor.

Potrivit supercomputer-ului statisticienilor de la Opta, Ucraina este considerată favorită, cu 42,6% șanse de victorie.

România este cotată cu doar 31,5% șanse, conform simulărilor, în timp ce rezultatul de egalitate este cel mai puțin așteptat, cu 25,9%, notează The Analyst.

„Ucraina este văzută de supercomputerul Opta învingătoare în duelul cu România, 42,6% dintre simulări dând-o câștigătoare. România are un procentaj al victoriilor de doar 6% la Campionatele Europene (o singură victorie în 16 meciuri), acesta fiind cel mai slab procentaj pentru echipele care au participat la mai mult de o ediție”, scrie Opta.

„Unul dintre starurile echipei României este Ianis Hagi, care este jucătorul lui Rangers. A fost împrumutat la Alaves. Este fiul lui Gheorghe Hagi, cel care a fost un fotbalist absolut fantastic. Cred că România va fi una dintre outsidere”,
Gary Lineker.

Loturile celor două adversare:

ROMÂNIA: Florin Niță, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu, Adrian Rus, Andrei Burcă, Andrei Rațiu, Bogdan Racovițan, Ionuț Nedelcearu, Nicușor Bancu, Radu Drăgușin, Vasile Mogoș, Adrian Șut, Alexandru Cicâldau, Darius Olaru, Deian Sorescu, Dennis Man, Florinel Coman, Ianis Hagi, Marius Marin, Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Valentin Mihăilă, Daniel Bîrligea, Denis Alibec, Denis Drăguș, George Pușcaș.

Antrenor: Edward Iordănescu

UCRAINA: Anatolii Trubin, Andrii Lunin, Heorhii Bushchan, Bohdan Mykhailichenko, Illia Zabarnyi, Maksym Talovierov, Mykola Matviienko, Oleksandr Svatok, Oleksandr Tymchyk, Oleksandr Zinchenko, Valerii Bondar, Vitalii Mykolenko, Heirii Mikolenko, Heiriii Konkolenko, Sudai Mikhailenko, Mykola Shaparenko, Oleksandr Zubkov, Ruslan Malinovskyi, Serhii Sydorchuk, Taras Stepanenko, Volodymyr Brazhko, Artem Dovbyk, Roman Iaremciuk, Viktor Tsyhankov, Vladyslav Vanat.

Antrenor: Serhiy Rebrov

Programul din grupa României la EURO 2024:


17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina, Munchen
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, Frankfurt
22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare