Cine a fost, de fapt, fotbalistul cel mai bine plătit din istoria Ligii 1. Echipa la care a făcut istorie s-a destrămat

Un brazilian este fotbalistul cel mai bine plătit din istoria Ligii 1. În trecut, fotbalul românesc era destul de atractiv pentru jucătorii străini, din punct de vedere financiar. S-a întâmplat și în cazul lui Wesley Lopes (43 de ani).

Cine a fost, de fapt, fotbalistul cel mai bine plătit din istoria Ligii 1

Brazilianul Wesley, care i-a încântat de multe ori pe iubitorii fotbalului cu atingerile sale de balon, a ajuns în România în iarna lui 2009, la FC Vaslui. La acea vreme, clubul vasluian era condus de Adrian Porumboiu. Avea să devină unul dintre cei mai apreciați străini din istoria Ligii 1, în urma prestațiilor sale din fotbalul românesc.

Acesta a evoluat în România între anii 2009 și 2012, timp în care a marcat 77 de goluri, bifând 136 de meciuri în tricoul moldovenilor. FC Vaslui s-a desființat în anul 2014. Florin Gardoș, fost fotbalist la Southampton, a vorbit în trecut despre salariul pe care brazilianul l-a putut obține într-un singur an petrecut la echipa lui Porumboiu.

„Lumea care este născută după 2000 și nu a prins fotbalul din acea perioadă nu știe, dar cred că Wesley a fost cel mai bine plătit fotbalist din istoria campionatului nostru. Wesley cred că a făcut într-un an în jur de 900.000 de euro cu tot cu bonusuri. A ieșit golgheter, avea o anumită sumă pentru 10 goluri, alta sumă pentru 20 de goluri, plus un salariu foarte mare. A fost foarte bun. Și el, și Adailton, aveau o echipă…”, a declarat Gardoș, potrivit fanatik.ro.

Gardoș a povestit un episod amuzant cu Wesley

Fostul fundaș Florin Gardoș a mai discutat despre Wesley, continuând cu un episod interesant în care a fost implicat fotbalistul brazilian, în Arabia Saudită. Wesley a fost dezamăgit când a fost răsplătit cu un Porsche Cayenne de către șeicul echipei la care evolua, dorința sa fiind să primească alcool.

„Știu o poveste interesantă cu Wesley, nu știu dacă o fi adevărată, dar cunoscându-l o dată, de două ori cred că e adevărată. Plecase din România, s-a dus în Arabia Saudită unde nu ai voie să bei alcool și este aproape imposibil să aduci alcool în țară. Suferea foarte mult din cauza asta. Știau cei de la club că lui îi place să bea.

Au avut un derby local în campionat, a dat două goluri, a câștigat echipa și după meci a venit șeicul și i-a spus ‘Am o surpriză pentru tine. Știu că ești apreciat, ai dat goluri în derby’. El era foarte entuziasmat că în sfârșit o să bea o ladă de bere, dar i-au dat un Porsche Cayenne. A fost dezamăgit crunt. E greu de procurat băutură acolo”, a mai adăugat Gardoș, conform sursei menționate anterior.

descriere poza

Descriere poza

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare