Ce sport a practicat, de fapt, Diana Șoșoacă. Vocala senatoare a României se laudă cu performanțele sale sportive

Una dintre cele mai controversate figuri ale politicii din România, Diana Șoșoacă, a vorbit cu ceva timp în urmă, într-un interviu realizat de Dan Bittman, despre copilăria sa și despre cum era tratată de tatăl său. 

Diana Șoșoacă a dezvoltat o pasiune pentru înot și gimnastică în copilărie

Diana Șoșoacă a vorbit despre sporturile pe care le-a practicat în copilărie și în adolescență, dar și despre ce făcea cu tatăl său pentru a avea o rezistență de fier. În plus, senatoarea era foarte pasionată de citit și, deși mama sa nu-i înțelegea pe deplin această dorință, a găsit un aliat în bunicul său.

„Tata avea următorul tratament: dimineața, la ora 6:30, mă trezea, mâncarea era: ouă crude cu lapte de capră, după care ne duceam la râu și trebuia să am două ore de înot în apa aceea.

Iarna era și mai rău. Tata întotdeauna se îngropa în zăpadă. Își cronometra cât de mult poate rezista și asta a făcut și cu mine de câteva ori. Eu m-am călit și mi-a prins foarte bine. Am făcut și foarte mult sport la viața mea. Atletism fond, 5.000. Am rezistență. Am făcut și balet și gimnastică. Eram tipul de copil care noaptea citea enorm de mult. Mama îmi închidea lumina. Bunicul mi-a dat o lanternă: Ia lanterna asta și citește după ce îți închide fiică-mea lumina”, a povestit Diana Șoșoacă.

Senatoarea profesează ca avocat

Diana Șoșoacă este originară din Iași. De profesie, este avocat de mai bine de 20 ani. Numele complet al omului politic este Diana Iovanovici-Șoșoacă.

„Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin. Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu”, spunea aceasta cu ceva timp în urmă.

Avocata a declarat că de multe ori a reprezentat persoane nevoiașe în instanțe, fără a le cere bani. De altfel, aceasta a menționat că a avut ocazia să lucreze în Canada la Ministerul Justiției, însă nu a putut renunța la țara ei.

„Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de dor. Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat”, a declarat Diana Șoșoacă, cu ceva timp în urmă. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare