Ce obiective i-a impus Dan Şucu lui Viorel Moldovan la Rapid. Părerea noului preşedinte din Giuleşti despre antrenorul Neil Lennon

Dan Şucu s-a mişcat repede după ce Rapid a renunţat la Daniel Niculae. Patronul din Giuleşti l-a instalat în scaunul de preşedinte pe Viorel Moldovan, tot un fost atacant, tot un ex-jucător al alb-vişiniilor.

„Moldo-but”, cum îl porecleau francezii, revine după 10 ani în Grant, după ce a contribuit în calitate de tehnician la o promovare a rapidiștilor.

Ce obiective are Moldovan la Rapid

Viorel Moldovan revine astfel la clubul pentru care a evoluat din postura de jucător. Decizia Rapidului este una total surprinzătoare, dacă ar fi să ținem cont că totul s-a făcut în liniște, fără să apară vreo informație legată de această alegere a conducătorilor.

Rapid e pe un drum corect în ceea ce privește managementul unui club de fotbal. Sunt anumite schimbări care au intervenit la Rapid. Clubul are stabilitate financiară, organizare foarte bună.

Eu trebuie să dau direcția și să asigur un echilibru. Rolul meu va fi complex. Atribuțiile mele vor fi spre aspectul tehnic, spre centrul de formare, de recrutare, transferuri, comunicare, care e foarte importantă.

E important să oferi transparență, să ai dialog. Nu am ezitat când domnul Șucu mi-a propus acest post. Am fost surprins, aveam alt plan, dar totul s-a modificat și sunt concentrat pe ce am de făcut aici, la Rapid.

Chiar dacă nu am experiență, mă voi adapta repede. Rezultatele mă vor evalua, nu pot să mă autoevaluez acum. Pe termen scurt, e important să stabilizăm lucrurile la nivel de lot.

Avem un antrenor nou, străin, care a câștigat titluri. Are experiență, a activat la un nivel înalt. Dar trebuie ajutat, vine într-o țară cu altă mentalitate față de cea britanică. Are nevoie de sprijin.

Trebuie să-l ajutăm, să construim un lot echilibrat. Rapid nu poate să lupte în partea de jos a clasamentului. Acest sezon a fost un eșec usturător, terminarea pe locul 6, comparativ cu investițiile.

Obiectivele sunt locurile 1-3 și câștigarea Cupei României, implicit un loc de cupe europene. Trebuie să devenim mai puternici decât sezonul trecut„, a declarat Viorel Moldovan pentru Rapid TV.

Cum l-a anunţat Rapid pe Moldo-gol

Liber de contract din martie 2021, după plecarea de la Petrolul, acolo unde a fost antrenor principal, Viorel Moldovan a fost specialist în cadrul unei televiziuni sportive în tot acest timp.

„Clubul FC Rapid are plăcerea de a vi-l prezenta pe noul Președinte al clubului, un nume important în Giulești și în fotbalul românesc, Viorel Moldovan.

‘Sunt mândru și onorat să fiu Președintele acestui club, cu o istorie senzațională în spate, un club important în fotbalul românesc. Îmi doresc să construim o echipă puternică, cu un lot competitiv, pentru a ne îndeplini obiectivele, împreună cu stafful tehnic, cu cel administrativ, cu suporterii noștri. Sper ca toată suflarea rapidistă să fie alături de noi, la acest nou început. Sunt încrezător ca la finalul sezonului 2024/2025 să ne bucurăm împreună de ceea ce am realizat’, a declarat noul Președinte al Rapidului.

Cu o carieră impresionantă, ce include performanțe deosebite atât pe teren, cât și pe banca tehnică, Viorel Moldovan a demonstrat mereu determinare, profesionalism, fiind și un om care cunoaște foarte bine spiritul rapidist.

Ca jucător, Viorel Moldovan a evoluat în Giulești între 2006 și 2007, marcând 21 de goluri, dintre care 15 în campionat, două în Cupa României și patru în cupele europene, unul dintre ele chiar în sferturile Cupei UEFA”, a transmis clubul Rapid, luni, 10 iunie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare