Ce i-a spus Mircea Lucescu lui Anghel Iordănescu despre naționala Ucrainei: „Mi-a întărit convingerea”

Anghel Iordănescu a dezvăluit că a avut o discuție cu Mircea Lucescu despre echipa națională a Ucrainei, cu ocazia meciului amical disputat de România la Madrid în compania Columbiei.

După cum se știe deja foarte bine, naționala țării vecine s-a calificat din acel baraj de Liga Națiunilor și va face astfel parte din grupa României la EURO 2024, iar „Il Luce” cunoaște foarte bine fotbalul ucrainean prin prisma anilor petrecuți ca antrenor acolo, la Șahtior Donetsk și Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu au discutat despre forța echipei naționale a Ucrainei

Cei doi mari antrenori din fotbalul românesc au fost invitați de FRF la partida de pe „Civitas Metropolitano”, ocazie pentru ei de a dezbate subiecte importante, precum participarea naționalei pregătite de Edi Iordănescu la turneul final din Germania. Așa cum era de așteptat într-o anumită măsură, Lucescu a vorbit în termeni laudativi despre echipa națională a Ucrainei.

Pe de altă parte, Anghel Iordănescu a lăudat naționala Belgiei și a lansat un avertisment legat de cea a Slovaciei, celelalte două adversare ale „tricolorilor” de la EURO 2024. Nu în ultimul rând, „Tata Puiu” a făcut o analiză amplă, destul de dură, a fotbalului românesc din prezent.

„Am vorbit cu Mircea Lucescu (n.r. despre naționala Ucrainei). Pe lângă ce știam și eu, mi-a întărit convingerea. Îmi spunea că au jucători de valoare, care joacă la echipe importante, o echipă de top. Din păcate, nu mi-aș fi dorit Ucraina. Lăsați Ucraina și uitați-vă unde joacă jucătorii care compun lotul Belgiei și o să vedeți care este diferența.

Avertisment în legătură cu naționala Slovaciei

S-a vorbit foarte puțin de Slovacia. Este la al treilea Campionat European. Au jucători care au jucat în primăvara europeană. Au fost două echipe care au jucat în Conference League, echipele noastre au ieșit din tururile preliminare. Ucraina are jucători în Italia, Anglia. Noi să fim la cel mai înalt nivel. Jucătorii noștri au nevoie de continuitate, să joace și să își ridice nivelul de joc și de exprimare, dacă vrem să obținem o performanță.

(n.r. întrebat de Ion Crăciunescu despre situația generală din prezent din fotbalul românesc) Mă pui într-o situație delicată, am zis să fiu pozitiv. Realitatea este următoarea, foarte multe lucruri pleacă de la puterea financiară. Uitați-vă câte probleme are fotbalul românesc la nivel de cluburi, cu mici excepții, două-trei cluburi care plătesc salariile la timp. Dar sunt jucători care sunt neplatiti de 4,5,6 luni, este greu să vii cu entuziasm la antrenament. Este greu să fii prezent în orice moment când știi că ai acasă familia și nu ai ce bani să duci la familie, ai copii”, a spus Anghel Iordănescu la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare