Ce crede Domenico Tedesco, selecţionerul Belgiei, despre România, înaintea meciului direct de la EURO 2024

România – Ucraina 3-0 şi Belgia – Slovacia 0-1 sunt rezultatele înregistrate în prima etapă din grupa E, de la EURO 2024.

Selecţionerul belgienilor a părut la fel de surprins de victoria noastră cum a fost şi de înfrângerea naţionalei sale. Domenico Tedesco a recunoscut că ia în calcul că Belgia ar putea să nu se califice în optimi la acest turneu final.

Ştie despre România că pierde greu

Naţionala noastră s-a calificat la competiţia din Germania după ce n-a pierdut niciun meci în grupa preliminară. Tricolorii au smuls 4 puncte din 6 elveţienilor, iar debutul la EURO 2024 a fost ca din „puşcă”: 3-0 cu Ucraina. Parcursul naţionalei noastre l-a pus în gardă pe selecţionerul belgienilor.

„Nu sunt de părere că există o ordine naturală sau permutări matematice în fotbal. Este un sport imprevizibil, dacă ne raportăm la ce se poate întâmpla. Primul rezultat, acel 3-0 pentru România, a fost surprinzător pentru noi, precum a fost și acest meci.

Am spus mereu că vom avea o grupă complicată și că nu trebuie să presupunem automat că vom trece de ea.

România, de exemplu, nu pierde multe meciuri, și știam asta de la bun început. Dar nu asta contează, echipa noastră a dat totul astăzi pentru a câștiga, iar în cele din urmă această înfrângere doare”, a a afirmat Domenico Tedesco, preluat de gsp.ro.

România – Belgia se joacă sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22.00, pe stadionul din Koln.

Presa din Belgia l-a lăudat pe Radu Drăguşin

România a uimit o lume întreagă după victoria împotriva Ucrainei, scor 3-0, în debutul la EURO 2024. După fluierul final, presa din Belgia a făcut o scurtă analiză a meciului și au evidențiat punctele forte ale selecționatei lui Edi Iordănescu.

„În cadrul naționalei României este dificil să evidențiezi un singur om. Radu Drăgușin a fost patron în apărare, în timp ce căpitanul Nicolae Stanciu a strălucit cu golul său. Jucătorul de bandă Dennis Man a fost, de asemenea, important cu cele două pase decisive.

Ucraina, care a fost foarte slabă, își ia adio de la victorie atunci când Marin și Drăguș măresc avantajul după pauză. După aceea, România a avut meciul complet sub control.

Cei trei marcatori au un trecut în Jupiler Pro League. Nicolae Stanciu s-a remarcat la Anderlecht, iar Răzvan Marin și Denis Drăguș au evoluat la Standard. În lot au mai fost încă 6 jucători care au evoluat în competiția belgiană”, au transmis cei de la sporza.be.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare