Ce a scris presa din Spania despre Horațiu Moldovan după ce l-a văzut pentru prima dată pe „Wanda Metropolitano”, în România – Columbia 2-3

Horațiu Moldovan a debutat, în sfârşit, pe „Wanda Metropolitano”. Ca o ironie a sorţii, s-a întâmplat în poarta naţionalei, la România – Columbia 2-3, şi nu în tricoul lui Atletico Madrid, echipă de club ce-şi desfăşoară partidele de acasă pe arena madrilenă.

Fostul goalkeeper de la Rapid a avut o evoluție bună, în ciuda faptului că a primit trei goluri. Cordoba, Arias şi Yaser Asprilla au punctat pentru Columbia, în timp ce „tricolorii” au apărut pe tabela de marcaj prin Ianis Hagi și Florin Tănase.

Scor final 3-2 pentru Columbia, pe „Civitas Metropolitano” din Madrid.

Presa din Spania a remarcat parada lui Moldovan

Nici jurnaliştii spanioli n-au avut ocazia să-l vadă la treabă, în ţara lor, pe Horaţiul Moldovan. După evoluţia de marţi seară, au putut să-l „citească” mai bine.

Cei de la „El Mundo Deportivo” au notat că Horațiu Moldovan nu avea ce să facă la cele trei goluri încasate de România. I-au remarcat parada „de ținut minte”, la un şut al lui Luiz Diaz.

„Moldovan debutează pe Metropolitano cu înfrângere și cu parade. Portarul lui Atletico Madrid a avut parte de primele minute aici… în tricoul României.

Chiar dacă a luat trei goluri, el nu prea avea ce să facă. Totuşi, Horaţiu Moldovan a reușit o paradă de ținut minte, când a plonjat pentru a respinge șutul grozav al lui Luiz Diaz la vinclu. Faza i-a ridicat de pe scaune pe spectatori.

Aflat în umbra lui Jan Oblak la Atletico, Moldovan primește un boost de încredere după meciul Romania – Columbia 2-3. Rămâne cu speranţa că va apărea şi în poarta lui Atletico”, au scris ibericii.

A recunoscut superioritatea sud-americanilor

În opinia lui Moldovan, România nu a înșelat așteptările fanilor, având în vedere valoarea trupei din America de Sud.

„M-am simţit bine, ştim cu toţii, e un stadion extraordinar. Sper să urmeze şi primul meci la echipa de club, am nevoie de minute. Merg şi muncesc cât de mult pot şi-mi aştept şansa. Cred că a fost o partidă foarte bună, cu un adversar foarte puternic. I-au bătut pe Spania acum trei zile, Spania una dintre cele mai bune naţionale din lume.

Au jucători de calitate, ai văzut că atunci când pun piciorul pe minge… Sunt sud-americani, au calitate foarte bună, mai ales James şi Diaz.

Ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor, am început puţin timoraţi, s-a făcut 2-0, dar după am făcut o partidă destul de bună. N-avea rost să jucăm cu alte naţionale şi să câştigăm cu 5-0, nu ne ajuta cu nimic. Trebuie să jucăm cu adversari puternici, la EURO nu ne aşteaptă nimeni, vom întâlni adversari puternici şi se joacă pe puncte.

Normal că simt o presiune, e normal să ne ceară să jucăm la echipele de club, pentru că asta e cel mai important. Eu, după cum ştiţi, am un portar foarte bun, poate cel mai bun din lume, în faţa mea. Sper să-mi vină şansa şi să profit de ea”, a spus Horaţiul Moldovan după Romania – Columbia 2-3.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare