Câți bani a cheltuit Simona Halep pe două apartamente. Suspendată din sport, fosta campioană de la Wimbledon își investește banii în imobiliare

Simona Halep și Cosmin Olăroiu fac împreună afaceri de multe milioane de euro. Jucătoarea de tenis a cumpărat două apartamente într-un complex de lux deținut de o companie, unde este acționar antrenorul român. Nu este clar dacă sportiva a făcut această achiziție în scopuri personale sau are de gând să le închirieze, știut fiind faptul că are mai multe investiții în domeniul imobiliar și turism.

Simona Halep a cumpărat două apartamente de la Cosmin Olăroiu

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj de Tribunalul Sport Resolutions și are mai mult timp să se ocupe de problemele personale, în condițiile în care a jucat ultimul meci în august 2022. Sportiva s-a implicat destul de mult, în ultimele luni, în afaceri și chiar a făcut câteva achiziții extrem de scumpe.

Simona Halep, în martie 2022. Imagine din cadrul campaniei de promovare a turneului de la Miami. Sursa FOTO: Facebook

Fosta campioană de la Roland-Garros și Wimbledon și-a vândut vila din zona Primăverii, iar Cancan anunță că, în urmă cu câteva zile, și-a cumpărat două apartamente într-un complex de lux din București. Blocul a fost ridicat de o firmă în care Cosmin Olăroiu, antrenor la Al-Sharjah (Emiratele Arabe Unite), este acționar alături de Dorin Mateiu și Gheorghe Stelian.

Cosmin Olăroiu. Sursa Foto / Profimedia

Apartamentele cumpărate de Simona Halep se află la etajul 5 al complexului One Rahmaninov din nordul Bucureștiului și au un preț de 1,57 de milioane fiecare. Cele două „bijuterii” au vedere spre lacul Floreasca și Parcul Verdi.

„One Rahmaninov este în acest moment cel mai luxos condominiu mare, adică ne-boutique și ne-turn. Și singurul, deocamdată, cu servicii de concierge, din câte știu.

Dacă ar fi fost cu 790 de metri mai încolo, adică dincolo de Lacul Floreasca și de Eliade, ar fi vândut apartamentele cu peste 10-12.000 euro/metru pătrat. Dar așa, le vând doar la mai puțin de jumătate, aproape de 6.000. Când au fost puse în vânzare, în 2018, prețurile erau între 4.500 și 6.800 euro/metru pătrat”, scrie George Butunoiu, pe site-ul său Property Index.

Cosmin Olăroiu și-a pus „la muncă” banii pe care i-a câștigat în străinătate și a investit în mai multe proiecte din București, dar este co-proprietarul unui restautant select din Dubai.

Simona Halep așteaptă verdictul de la TAS

Simona Halep are o avere estimată între 48 și 52 de milioane de euro și se află pe locul 198 în topul celor mai bogați români, întocmit de revista Capital. 40 de milioane de euro le-a câștigat doar din turneele de tenis doar că după ce a fost suspendată veniturile ei au suferit o lovitură foarte mare. Ion Țiriac a spus că pierde aproape zece milioane de euro în fiecare an în care nu joacă tenis.

Halep a fost audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în perioada 7-9 februarie. Apelul din Elveția este ultima ei șansă de a-și salva onoarea și cariera. Dacă suspendarea nu îi este redusă ar trebui să se întoarcă pe terenul de tenis, în competițiile oficiale organizate de WTA și ITF, în octombrie 2026, ceea ce ar însemna finalul carierei. Jucătoarea a spus că nu s-a dopat și a dat în judecată firma care i-a livrat produsul nutritiv contaminat cu Roxadustat. Miza acestei acțiuni este suma de zece milioane de dolari.

CRONOLOGIA CAZULUI DE DOPAJ AL SIMONEI HALEP

29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.

7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.

24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.

12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

7-9 februarie 2024 – Simona Halep a fost audiată la TAS. Nu se cunoaște data când va fi dat verdictul în acest caz

Simona Halep a condus de două ori clasamentul WTA, dar din septembrie 2023 nu mai face parte din acest top.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare